Στις 5 Μαρτίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας του Κολοράδο έκρινε ότι τα κρατικά πανεπιστήμια της πολιτείας δεν έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν την οπλοκατοχή στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Κατά συνέπεια, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι και επισκέπτες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο πανεπιστήμιο με τις καραμπίνες και τα εξάσφαιρά τους!
Λίγες βδομάδες αργότερα, στην πόλη Ορόρα του Κολοράδο, ένας καλός φοιτητής, στα μεταπτυχιακά, πήρε αυτά που του επιτρέπει ο νόμος να έχει και να κουβαλάει μαζί του οπουδήποτε, από την αίθουσα διδασκαλίας ως την εκκλησία, μπήκε μέσα σε ένα σινεμά, σκότωσε με την άνεσή του 12 άτομα και τραυμάτισε άλλα 50.
Και πριν ακόμα ξεθυμάνει το σοκ, στο Γουισκόνσιν, ένας παρανοϊκός Αμερικάνος  χρυσαυγίτης οπλισμένος με επαναληπτικά όπλα  μπούκαρε σε μία εκκλησία κάποιων νομιμοφρόνων και καλοκάγαθων Ινδών Σιχ που τους πέρασε για μουσουλμάνους και δολοφόνησε 6, μεταξύ των οποίων και ένα αστυνομικό που προσέτρεξε, και τραυμάτισε τέσσερις.
Ο εκπρόσωπος της βιομηχανίας όπλων, έλεγε στην Κριστιάν Άμανπουρ, στο CNN, ότι το πρόβλημα, στην περίπτωση του σινεμά, ήταν ότι δεν οπλοφορούσαν και οι θεατές που δέχτηκαν την επίθεση! Εάν είχαν κι αυτοί όπλα, έλεγε, θα αμύνονταν και θα σκότωναν τον δράστη, οπότε όλα θα ήταν καλά.
Σε λογικούς ανθρώπους αυτό ακούγεται παρανοϊκό, αλλά σε φανατικούς και ηλιθίους που απευθυνόταν ο «ειδικός», λογικό. Ειδικά στην Αμερική, η εξουσιαστική κουλτούρα που υφαίνεται λεπτομερειακά και συστηματικά από τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, το Χόλιγουντ, τις εκκλησίες και τις μεγάλες εταιρίες, διαπερνάει την αμερικάνικη κοινωνία και διαμορφώνει αυτούς τους πολίτες. Κάθε χρόνο, στην Αμερική, από τη χρήση πυροβόλων όπλων, σκοτώνονται περίπου 30.000 άτομα και περίπου 60.000 τραυματίζονται! Οι φόνοι από όπλο είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Αμερική για άτομα ηλικίας κάτω από τα 44. (εφημ. The Guardian, 16 Απριλίου 2012) Η τελευταία πολλαπλή σφαγή στο Γουισκόνσιν είναι η 57η μαζική δολοφονία που καταγράφεται στην Αμερική! Μπρρρρ…!
Αρκετοί νοήμονες πολίτες, με αφορμή το μακελειό στο Κολοράδο, εκδήλωσαν, για άλλη μια φορά, έντονα την αντίθεσή τους σ’ αυτή την πολεμοχαρή ασυδοσία που κυριαρχεί στην Αμερική. Το αποτέλεσμα; Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις επαναληπτικών τουφεκιών και σφαιρών, με το φόβο ότι μπορεί να μπουν κάποιοι περιορισμοί από την κυβέρνηση ή τις τοπικές αρχές στην αγορά ή τη χρήση τους σε δημόσιους χώρους. Η ανθρωποφοβία, το μίσος και ο ρατσισμός καλά κρατούν.
Στις συγκεντρώσεις του Μιτ Ρόμνεϊ, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στην Αμερική, ενός ζάμπλουτου Μορμόνου χριστιανού, που έχει ετησίως το πενιχρό εισόδημα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, οι ψηφοφόροι τον επευφημούν όρθιοι, ξέφρενα, σείοντας σταυρούς, Βίβλους και αμερικάνικες σημαίες όταν υποστηρίζει την επιβολή και επέκταση της θανατικής ποινής κι όταν υπερασπίζεται την οπλοκατοχή, με την Εθνική Ένωση Όπλων, το μακρύ χέρι της βιομηχανίας όπλων, βασικό του υποστηρικτή.
Σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται ο τζίρος της βιομηχανίας «σεκιούριτι» παγκοσμίως. Με «μόνο» 30 δισ. τζίρο στην Ευρώπη, όπου υπάρχουν αυστηρότεροι κανόνες για την οπλοκατοχή, μπορεί κανείς να καταλάβει τι πιέσεις ασκούν οι «φίλοι των όπλων» για να χαλαρώσουν οι νόμοι στις ευρωπαϊκές χώρες και να αυξηθεί ο τζίρος των εμπόρων «ασφάλειας». Σ’ αυτή την προσπάθεια, η συμβολή των ακροδεξιών ομάδων που καλλιεργούν το φόβο, το ρατσισμό και την επιθετικότητα, είναι πολύτιμη.
Η αυξανόμενη επιρροή της Άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη διευκολύνει τη διάδοση των όπλων. Βλέπουμε και στην Ελλάδα πώς προωθείται η οπλοκατοχή, έμμεσα και άμεσα. Ο Καρατζαφέρης και οι χειρότεροί του της Χρυσής Αυγής ήδη προπαγανδίζουν ότι πρέπει να οπλοφορούν οι Έλληνες για να αντιμετωπίσουν τους ληστές και τους διαρρήκτες.
Σκεφτείτε, λοιπόν, τη σκηνή στο σινεμά του Κολοράδο, με τον τύπο πάνοπλο σε κάποιο σημείο, που δεν τον πολυβλέπουν γιατί είναι σκοτεινά, όπως σε κάθε σινεμά, να πυροβολεί αδιακρίτως και από την πλατεία να βγάζουν πιστόλια και τουφέκια διάφοροι θαμώνες και αμυνόμενοι να πυροβολούν κι αυτοί στα τυφλά προς κάθε κατεύθυνση. Αυτή είναι η προτεινόμενη λύση! Φανταστείτε και στην Ελλάδα, να μπαίνουν οι κλέφτες στο διαμέρισμα και οι μανάδες μας και οι αδερφές μας, να βγάζουν το Μάγκνουμ κάτω από το μαξιλάρι ή να παίρνουν το Καλάσνικοφ από το κομοδίνο, δίπλα από τα γυαλιά και τις μασέλες τους οι πιο ηλικιωμένοι, και να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους με τους κλέφτες! Τέτοια ακούν οι έμποροι όπλων και τα γραφεία κηδειών και λατρεύουν τον Καρατζαφέρη και τους χρυσαυγίτες, αλλά και κάτι κόπανους δημοσιογράφους στα πρωινάδικα που έχουν τις ίδιες απόψεις.
Τα σταστιστικά στοιχεία από την Αμερική δεν επιδέχονται αμφισβήτηση: ένας άνθρωπος που οπλοφορεί έχει πενταπλάσιες πιθανότητες να σκοτωθεί από έναν που δεν οπλοφορεί σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Και οι θάνατοι από ατυχήματα με όπλα μέσα στα σπίτια είναι εκατοντάδες! Μπορεί, λοιπόν, να καταλάβει κανείς σε τι θανάσιμο κίνδυνο θέτουν οι ρατσιστές νεοφασίστες τους πολίτες παροτρύνοντάς τους να οπλοφορούν!
Μα, ίσως αναρωτηθεί κανείς, υπάρχει τόσο μαλάκας κόσμος, που τα πιστεύει αυτά και παρασύρεται; Κι όμως, φοβάμαι ότι υπάρχει, και ψηφίζει κιόλας!

Εκπυρσοκροτών,
Γκαούρ

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!