Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις από τη δεκαετία του ’60 στην Ιαπωνία
Στις 16 Ιούνη περισσότεροι από 100.000 συγκεντρώθηκαν έξω από την πρωθυπουργική κατοικία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην επαναλειτουργία δύο μονάδων στο πυρηνικό εργοστάσιο του Όι. Στις 29 Ιούνη ξεπέρασαν τις 150.000, η μεγαλύτερη διαδήλωση στο Τόκιο από δεκαετία του ’60, κορύφωση μια σειράς αντιπυρηνικών κινητοποιήσεων τον τελευταίο μήνα. Αιτία είναι η επαναλειτουργία αντιδραστήρων και η αποκάλυψη πλέον των κυβερνητικών προθέσεων να συνεχίσει με την ίδια πολιτική για την πυρηνική ενέργεια χωρίς ουσιαστικές αλλαγές. Στις 7 Ιούνη επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό αντιπροσωπεία με επικεφαλής το νομπελίστα Όε Κενζαμπουρό για να του επιδώσει αίτημα για παύση της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα την οποία υπογράφουν μέχρι τώρα 7,5 εκατομμύρια πολίτες. Ένα διογκούμενο κύμα Γιαπωνέζων πολιτών απορρίπτει, αμφισβητεί ή προβληματίζεται για την πυρηνική πολιτική και κινητοποιείται. Από τον περασμένο Οκτώβρη που ξεκίνησαν οι πρώτες κινητοποιήσεις με λίγες χιλιάδες ακτιβιστές τις πρώτες φορές, φτάσαμε στις πρωτόγνωρες για την Ιαπωνία τις τελευταίες δεκαετίες συγκεντρώσεις του προηγούμενου μήνα. Και όπως όλα δείχνουν θα έχει συνέχεια…

Τα παιχνίδια στη Λιβύη συνεχίζονται…
Πριν από λίγες μέρες απελευθερώθηκαν από τις λιβυκές Αρχές οι απεσταλμένοι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) που κρατούνταν από τις αρχές Ιούνη. Η αντιπροσωπεία του ΔΠΔ είχε επισκεφθεί τον Σάιφ Αλ Ισλάμ, γιο του Καντάφι στη φυλακή. Η αντιπροσωπεία είχε συλληφθεί να παρέχει στον Σάιφ Αλ Ισλάμ ένα στυλό-κάμερα και μηνύματα άσχετα με την υπεράσπισή του. Για να απελευθερωθούν χρειάστηκε να επισκεφτεί τη χώρα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΠΔ και έμμεσα να ζητηθεί συγνώμη για τις ενέργειες των απεσταλμένων, ένδειξη ότι οι απεσταλμένοι δεν ενήργησαν ατομικά. Άλλωστε, την απελευθέρωσή τους είχε ζητήσει και το ΝΑΤΟ. Τον Καντάφι φρόντισαν να «τον σιωπήσουν». Με το γιο του παίζονται άλλα παιχνίδια…

Μόνο στην Ελλάδα δεν διώκονται η αστυνομική κτηνωδία και οι φασίστες…
Στην Ελλάδα ο αστυνομικός πρέπει να σκοτώσει μάλλον για να πάει φυλακή και ο φασίστας να κάνει τουλάχιστον απόπειρα φόνου, που εύκολα υποβαθμίζεται σε βαριές σωματικές βλάβες. Ο Άρειος Πάγος στη Ρώμη επανήλθε στην υπόθεση της κτηνωδίας των αστυνομικών δυνάμεων στο σχολείο Ντίατζ της Γένοβας, κατά τις διαδηλώσεις ενάντια στη παγκοσμιοποίηση και το G8 το 2001, και επιβεβαίωσε την απόφαση του Εφετείου που είχε κρίνει ένοχους 13 αστυνομικούς για ψευδείς καταθέσεις, οι οποίοι χάνουν το αξίωμά τους. Βέβαια, έκρινε ότι παραγράφεται κάθε άλλο αδίκημα βίας για κείνη τη νύχτα, όταν 400 μέλη ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας είχαν κάνει έφοδο σε σχολείο φιλοξενίας διαδηλωτών απ’ όπου δεκάδες ξυλοκοπήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατώνα όπου υπήρξε συνέχεια της «καλοπέρασης». Θυμάστε τις ποινές για τη «ζαρντινιέρα»; Ούτε ένας δεν τέθηκε εκτός αστυνομίας…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!