Κλιμακώνονται οι μεθοδεύσεις εναντίον των διαδηλωτών

Στη σκιά του πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία εναντίον των μεταναστών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να καταστείλει τις συγκεντρώσεις, πιστοποιώντας καθημερινά τον ολοκληρωτισμό που θέλει να επιβάλει. Μετά την πολύ πρόσφατη απόφαση των συναρμόδιων φορέων και της πολιτικής ηγεσίας στην οποία κατέληξαν από κοινού στην «ανάγκη για αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με τις συγκεντρώσεις», τα τελευταία 24ωρα στο στόχαστρο έχουν μπει και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες των διαδηλωτών!
Σύμφωνα με τις διαρροές, οι επιτελείς του Χρυσοχοΐδη αναζητούν νομικό παράθυρο που θα τους δίνει τη δυνατότητα να ποινικοποιήσουν τις συγκεκριμένες μάσκες καθώς, όπως αναφέρουν, κάνουν ιδιαίτερα ανθεκτικούς τους διαδηλωτές γεγονός που «αναγκάζει» τα ΜΑΤ να χρησιμοποιούν πολλαπλάσια χημικά από όσα σε ένα πλήθος χωρίς προστασία.
Στα επιχειρήματα που θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες είναι η εξοικονόμηση πόρων από τη λιγότερη χρήση χημικών, όπως και το γεγονός πως έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις σώμα με σώμα διαδηλωτών με αστυνομικούς με τη βοήθεια και τη χρήση της μάσκας.
Το συγκεκριμένο σενάριο πέραν της λυσσαλέας στάσης της κυβέρνησης απέναντι σε όσους διαδηλώνουν και την ξεκάθαρη πρόθεσή της για αύξηση των συλλήψεων στο σωρό, εμπεριέχει και την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να κρύψει την παρανομία που πράττει εδώ και χρόνια με την χρήση και μόνο των χημικών.
Διότι τα χημικά που χρησιμοποιεί η πολιτεία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εν τέλει τα ΜΑΤ όχι μόνο είναι απαγορευμένα από διεθνείς οργανισμούς, αλλά παράλληλα έχουν προκαλέσει εκατοντάδες φορές αναπνευστικά προβλήματα στο κόσμο που διαδηλώνει.
Το θέμα αναμένεται να προωθεί ακόμη πιο έντονα όσο οι εκλογές πλησιάζουν, με πρόταγμα την ανάγκη της ασφάλειας και της διατήρησης της… τάξης. Επόμενο στάδιο για τον υπουργό Προ.Πο. δεν αποκλείεται να είναι η νομοθέτηση ενάντια στα υποδήματα των διαδηλωτών τα οποία, επίσης, τους βοηθούν να ξεφύγουν από τα χημικά και τα γκλοπ των ΜΑΤ.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!