Έσκασε παραμονές Χριστουγέννων η είδηση πως σε ερευνητικά κέντρα της Ολλανδίας και των ΗΠΑ παράχθηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της γρίπης των πουλερικών Η5Ν1, το οποίο όμως είναι τρομερά μεταδοτικό και θανατηφόρο!

Ο χαρακτηρισμός «τρομερά» είναι κυριολεκτικός. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που η δημοσίευση της έρευνας σε δύο διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά αντιμετωπίστηκε με άμεση λογοκριτική παρέμβαση των Αμερικανικών αρχών. Ο κίνδυνος να πέσουν τα «μυστικά» της έρευνας στα χέρια των «κακών» υπερίσχυσε της «ελευθερίας» της έρευνας. Ως εδώ η είδηση και ακολούθως απόλυτη σιγή. Περιέργως δεν υπήρξε συνέχεια.
Εδώ βέβαια είναι πάρα πολλά και τα περίεργα και τα επικίνδυνα. Για την ίδια την έννοια της επιστήμης και της έρευνας. Για τους «καλούς» και για τους «κακούς». Αναγκαστικά επαναλαμβάνουμε, γιατί και μόνο η εκφώνηση της είδησης εντυπωσιάζει: ερευνητικά κέντρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα βιολογικό υπερόπλο θανάτου, με βάση το στέλεχος της γρίπης των πουλερικών, που πριν χρόνια είχε προκαλέσει μία περιορισμένης έκτασης επιδημία στη Ν.Α. Ασία. Περί αυτού δεν πρόκειται; Πώς και γιατί έλαβαν χώρα αυτές οι έρευνες; Όχι βέβαια κατά… λάθος. Σε αυτό ακριβώς στόχευαν. Γι’ αυτό σχεδιάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν τα ερευνητικά προγράμματα. Τελείως τυχαία και συμπτωματικά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Από ποιους και με τι επιδιώξεις;
Τα ερωτηματικά παραπέμπουν στις σκοτεινές και αμαρτωλές σχέσεις μιας ουδέτερης και άμεμπτης, αφιερωμένης στο επιστημονικό της έργο ερευνητικής κοινότητας. Σχέσεις με την οικονομική, στρατιωτική και πολιτική εξουσία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων της «ελεύθερης δύσης». Το βαρύναμε πολύ το θέμα; Δηλαδή είναι φυσιολογικό να κατασκευάζονται θανατηφόροι ιοί, ισχύος πολλαπλάσιας από τον βάκιλο του άνθρακα, που είχε σπείρει τον πανικό στις δυτικές πρωτεύουσες μετά τις 11/9, όπως χαρακτήρισε τη νέα «ανακάλυψη» υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών των ΗΠΑ;
Αλλά μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Από τους «κακούς». Τα άρθρα με τα αποτελέσματα των ερευνών θα δημοσιευτούν λογοκριμένα, ώστε οι… μαυριδεροί μουσουλμάνοι τρομοκράτες να μην πάρουν στην κατοχή τους τα φοβερά μυστικά. Είναι βέβαιο ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για τους σκοτεινούς σκοπούς της εξολόθρευσης του δυτικού κόσμου «μας». Αποτελεί, ωστόσο, ακόμα ένα ερωτηματικό, γιατί διέρρευσε στην αγορά η είδηση της ανακάλυψης και άρα πλέον της δυνατότητας κατοχής, αναπαραγωγής και χρήσης αυτού του βιολογικού όπλου μαζικής καταστροφής.
Πολλά ρωτάμε και δεν πρέπει. Οι «καλοί» έχουν πάντα «καλούς σκοπούς». Καλή χρονιά…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!