Είκοσι εργαζόμενοι από τα δυο καταστήματα του σούπερ μάρκετ Ατλάντικ στην Κυπαρισσία προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα για τη συντηρητική κατάσχεση ακίνητης περιουσία της εταιρίας έναντι των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους.

Η μικρή ομάδα (από τους συνολικά 3.600 που απασχολεί η αλυσίδα σε όλη την Ελλάδα) και μόνο με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων θορύβησε τόσο την εταιρία που έσπευσε μόνο στα δυο αυτά καταστήματα να αποπληρώσει μισθούς και επιδόματα και μάλιστα μετρητά, τη στιγμή που στα υπόλοιπα καταστήματα οφείλονται μισθοί Ιουλίου και επίδομα άδειας.
Ως γνωστό οι ιδιοκτήτες της εταιρίας έχουν προσφύγει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου και βρίσκονται προστατευμένοι έναντι των πιστωτών. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι γίνονται θεατές εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, η οποία -περίεργο πώς- γίνεται ενώ αναμένεται η εκδίκαση της διαδικασίας ένταξης στις προστατευτικές διατάξεις της πτωχευτικής νομοθεσίας. Οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα της Κυπαρισσίας με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν θέτουν και δικαστικά την ουσία της προστασίας των θέσεων εργασίας τους και της συνέχειας λειτουργίας της επιχείρησης. Αυτά, δηλαδή, που υποτίθεται ότι προστατεύει και ο νόμος με το άρθρο 99.
Στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας που εκδικάστηκε η αίτηση των εργαζομένων την περασμένη Τετάρτη (11/8), κατατέθηκαν όλα τα στοιχεία που δείχνουν μια σχεδιαζόμενη κίνηση από την πλευρά της εργοδοσίας, αφού μέχρι πριν λίγους μήνες διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν μπόρεσαν να απαντήσουν γιατί πωλούν ιδιόκτητα καταστήματα (συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη μεταβιβάστηκαν δύο καταστήματα σε προμηθευτή έναντι χρέους) και πώς εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι με αυτές τις κινήσεις των ιδιοκτητών. Οι εργαζόμενοι που προσέφυγαν καλούν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους να οργανώσουν την αντίστασή τους, ώστε να υπερασπιστούν στοιχειωδώς τα συμφέροντά τους.
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!