Αρχική περίπτερο ιδεών Ξυπνήστε! Ο φασισμός είναι εδώ!

Ξυπνήστε! Ο φασισμός είναι εδώ!

Προχτές, το μεσημέρι, στην πλατεία Βικτωρίας, εμφανίστηκαν οι ακροδεξιοί που δραστηριοποιούνται εγκληματικά στον Άγιο Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής. Είχαν οργανώσει τηλεοπτική εμφάνιση με φόντο τους μετανάστες που εκείνη την ώρα κάθονταν ειρηνικά στην πλατεία, άντρες και γυναίκες, και συζητούσαν ή συνόδευαν τα μικρά παιδιά που δεν υπάρχει κανένας παιδικός σταθμός να τα δεχτεί.

Ένα μίγμα χρυσαυγιτών και των γνωστών πέντε-έξι σε κατάσταση ρατσιστικής υστερίας νοικοκυρών, που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση ενός υποβαθμισμένου κόσμου από μία υποβαθμισμένη περιοχή, σε μια εντεινόμενη προσπάθεια να επεκτείνει την τρομοκρατική του δράση και σε άλλες περιοχές, νομιμοποιώντας την μέσα από δευτεροκλασάτα τηλεοπτικά κανάλια και με την κάλυψη κύκλων και ατόμων της αστυνομίας που συνεπικουρούν, περιμένοντας την ευκαιρία για να συλλάβουν μετανάστες και όχι τους τραμπούκους της άκρας δεξιάς.
Σ’ αυτή την πρόκληση της φασιστικής βίας, οι μόνοι που αντέδρασαν αμέσως ήταν τα παιδιά από τη Βίλα Αμαλία που κινητοποιήθηκαν και έτρεξαν να προφυλάξουν τους ανυπεράσπιστους μετανάστες από τη φασιστική συμμορία που έχει αποθρασυνθεί μετά την εκλογική της «επιτυχία» στο δήμο της Αθήνας. Αλλά, επειδή η κατάσταση αυτή είναι πολύ σοβαρή, για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται πολιτική δράση σε πολλά επίπεδα. Μπράβο στα παιδιά που προστρέχουν, αλλά ούτε είναι δυνατό να είναι πανταχού παρόντες, ούτε αυτό επιλύει τα πολυσύνθετα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην κοινωνία από τη γενικότερη εξαθλίωση των όρων διαβίωσης, από τα κλειστά μαγαζιά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις, την ανεργία, αλλά και από την έλλειψη πολιτικής ενισχύσεων και μέριμνας για τους οικονομικά ασθενέστερους, Έλληνες και ξένους, κατοίκους των λαϊκών συνοικιών.
Αυτή η υλική και πνευματική υποβάθμιση δημιουργεί πολίτες ευάλωτους στην παραπλάνηση και ευπροσήλυτους από τις ακροδεξιές συμμορίες.
Τα κινήματα των πολιτών που αντιλαμβάνονται την ουσία των προβλημάτων και αγωνίζονται, δεν έχουν επαρκείς δυνάμεις ούτε ένα επεξεργασμένο σχέδιο αντίδρασης στη φασιστική διάβρωση. Και οι οργανωμένες δυνάμεις της Αριστεράς είναι φανερό ότι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να συνεννοηθούν ούτε σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο δράσεων, ξοδεύοντας την ενέργειά τους σε ενδοαριστερές αντιπαραθέσεις και σε ενέργειες μακριά από τον «τόπο του εγκλήματος», αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για μερικές δεκάδες φασιστοειδή που εκμεταλλεύονται την πολυδιάσπαση των αριστερών δυνάμεων και αξιοποιούν την κάλυψη/υποστήριξή τους από τον κρατικό μηχανισμό για να ασκήσουν τρομοκρατία και να δηλητηριάσουν πολίτες από τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που εύκολα παρασύρονται στην κατηφόρα της ανθρωποφαγίας.
Είναι λάθος να νομίζουν ορισμένα στελέχη της Αριστεράς ότι με δελτία τύπου, φραστικές καταγγελίες μέσα από την τηλεόραση ή διαδηλώσεις, αντιμετωπίζεται η φασιστική βία και, τώρα, η νομιμοποίησή της μέσα από τις εκλογές και την υπόγεια στήριξή της από την αστυνομία και μερίδα των ΜΜΕ.
Απαιτείται επειγόντως πλήρης κατανόηση του προβλήματος, ευρύτατη συνεννόηση και κοινή δράση σε βάθος, με επιμονή και υπομονή.
ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, Δ.Α., Α.Κ., αλλά και δημοκράτες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και άλλοι πολίτες, του νέου δημάρχου συμπεριλαμβανομένου, μαζί με μετανάστες, πρέπει επειγόντως να συμπτύξουν ένα μέτωπο χωρίς χρώματα κι αρώματα.
Αλλιώς, με ευθύνη όλων, τα χειρότερα έπονται λίαν προσεχώς.

Επισημαίνων,
Γκαούρ

 

Σχόλια

Exit mobile version