Αρχική πολιτική οικονομία Ξαναφέρνουν από το παράθυρο την ιδιωτικοποίηση του νερού

Ξαναφέρνουν από το παράθυρο την ιδιωτικοποίηση του νερού

Νέα σενάρια ιδιωτικοποίησης του νερού βλέπουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ πίσω από τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών περί συγχώνευσης-συνεργασίας μεταξύ ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ. «Από καιρό είχαμε δηλώσει ότι το νερό και η ΕΥΑΘ θα είναι πάντα στόχος των ιδιωτών, ένα μονοπωλιακό αγαθό που αποφέρει σίγουρο κέρδος στους κρατικοδίαιτους επενδυτές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, σημειώνοντας ότι: «Ας μην γελιόμαστε, αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και προσπάθησαν να ξεπουλήσουν ένα φυσικό αγαθό, δεν έρχονται για να το σώσουν, προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι της άρνησης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης με το εκκωφαντικό 98,2% του “ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση”, προς τους υποψήφιους αγοραστές της ΕΥΑΘ. Προσπαθούν να δείξουν ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα και να παραμείνουν στο παιχνίδι της ιδιωτικοποίησης, έστω και μέσω ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα); … Μόλις πριν μερικούς μήνες η εκπρόσωπος της SUEZ είχε δηλώσει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ “είναι ένα απλό ΣΔΙΤ”. Τέτοιες συμπτώσεις!».

«Όσο για τις δηλώσεις ότι η ΕΥΑΘ έχει ανάγκη το παραπάνω σχέδιο λόγω ελλείψεων προσωπικού και κεφαλαίων, να υπενθυμίσουμε ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και μια δεκαετία δεν κάνουν προσλήψεις, προκειμένου να γίνει η ΕΥΑΘ “πιο ελκυστική για τους επενδυτές”, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αφού έχουν απαξιώσει την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας 1.500.000 κατοίκους με μόλις 8 τεχνίτες υδραυλικούς να τους εξυπηρετούν, μιλάνε τώρα για ανάγκες, είναι αυτοί που εδώ και δεκαετίες έχουν παραδώσει νευραλγικές μονάδες της ΕΥΑΘ στους μεγαλοεργολάβους(Βιολογικούς, μονάδα ξήρανσης, διυλιστήριο).

»…Η ΕΥΑΘ μπορεί να γίνει πόλος ανάπτυξης στην πόλη μας, υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας, οι οποίες παρά τις ανάγκες, δεν αναπληρώνονται προκειμένου να θησαυρίζουν οι λίγοι μέσω των εργολαβιών, προκειμένου δεκάδες “απασχολούμενοι” να είναι όμηροι, αυτή την ΕΥΑΘ ονειρεύονται, αυτό είναι το όραμα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

 

Σχόλια

Exit mobile version