O Θ. Μικρούτσικος, τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Γ. Κούτρας μάγεψαν το κοινό στο Κάστρο της Μυτιλήνης.

Σε μια μαγευτική βραδιά κάτω απ’ το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην τάφρο του Κάστρου της Μυτιλήνης, ο Θάνος Μικρούτσικος, τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Γιάννης Κούτρας καθήλωσαν με τις νότες και τις μελωδίες τους πάνω από 1.200 θεατές την περασμένη Κυριακή.

Η συναυλία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εφημερίδας της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο νησί πολίτης, βασίστηκε στην τελευταία συνεργασία του Θ.Μικρούτσικου με το συγκρότημα Υπόγεια Ρεύματα. Στο πρώτο μέρος της περιλάμβανε τραγούδια από το δίσκο «τους έχω βαρεθεί…», ενώ στο δεύτερο μέρος της ο Γιάννης Κούτρας ερμήνευσε με απαράμιλλο τρόπο παλιά και αγαπημένα κομμάτια από το «Σταυρό του Νότου».
«Άννα μη κλαις, εμένα δεν με βάζουν στο χέρι…», σιγοτραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες, εκατοντάδες ενεργοί πολίτες της Μυτιλήνης. Ήταν εκεί όλες οι ηλικίες. Η γενιά του Πολυτεχνείου σιγοτραγουδώντας τους στίχους από το «Ανεμολόγιο», πως «οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος…», αλλά και εκατοντάδες νέα παιδιά που σιγοτραγούδησαν με τα Υπόγεια Ρεύματα τη «Δίκοπη Ζωή». «…Απ’ το κακό και τ’ άδικο διωγμένο, κι όπως ενήστευες τη δίκοπη ζωή, σε βρήκα ξαφνικά σημαδεμένο, να σ’ έχει ο κάτω κόσμος ξεγραμμένο, κι ο πάνω κόσμος να ‘ναι οι τροχοί, που σ’ έχουν στα στενά κυνηγημένο…».
Είναι γεγονός ότι τα Υπόγεια Ρεύματα, συνθέτουν μια εκπληκτική τετράδα νέων μουσικών, που καταφέρνει να φέρνει πιο κοντά στη νέα γενιά, με στοιχεία ροκ μουσικής, τις νότες και το περιεχόμενο των πάντα επίκαιρων τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου.
Μια ακόμα απόδειξη ότι ο χώρος της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά και στον πολιτισμό, με ποιοτικές παρεμβάσεις, την ίδια στιγμή που στις εκδηλώσεις άλλων φορέων του τόπου (μεταξύ των οποίων και ο δήμος Μυτιλήνης) κυριαρχούν τα πρότυπα του Σάκη Ρουβά και της Δέσποινας Βανδή.

Δημήτρης Μάντζαρης

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!