Σκόπιμη απαξίωση και έλλειψη προσωπικού και υλικών

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου την επόμενη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου (10π.μ.) αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο τέως 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ στα Μελίσσια (γνωστό ως Κλινική «Παπαδημητρίου»), το οποίο λειτουργεί πλέον ως παράρτημα του Σισμανόγλειου, και καλούν σε συμπαράσταση όλους τους φορείς της Υγείας.
Όπως αναφέρουν σε απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι εργαζόμενοι «καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΓΝΑ Σισμανογλείου, η οποία από την πρώτη ημέρα ένταξης του τέως 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συστηματικά υποβαθμίζει τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας όσο και την επαγγελματική αλλά και προσωπική αξιοπρέπεια του συνόλου των επαγγελματιών Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί)».
Πρόκειται για μια από τις κλινικές του ΙΚΑ που εντάχθηκε με το νόμο 3918/2011 στο ΕΣΥ και μετατράπηκε σε… Παράρτημα. Στο διάστημα αυτό οι γιατροί έχουν πληρωθεί τις εφημερίες μόλις 2,5 μηνών (από τους εννιά συνολικά), οι νοσηλευτές, το διοικητικό και το υπόλοιπο προσωπικό δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για (υποχρεωτικές βάσει των αναγκών) υπερωρίες!
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΓΝΑ Σισμανόγλειο και η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ενόψει της μετακίνησης του νοσοκομείου προς άλλα ιδρύματα, έχουν αναρτήσει περισσότερες από 25 αποφάσεις στο «Διαύγεια», αλληλοαναιρούμενες, «οι οποίες αν εφαρμοστούν άμεσα το νοσοκομείο θα στελεχώνεται μόνο από ειδικευόμενους γιατρούς».
Όπως καταλήγουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, απευθυνόμενοι στην διοικητή του Νοσοκομείου, «με αυτές και άλλες παρόμοιες πράξεις και παραλείψεις σας όλο αυτό το διάστημα έχετε επιβαρύνει επικίνδυνα τις υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται από το Νοσοκομείο που ανήκει στην ευθύνη σας».
Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη διοικήτρια με επιστολή της στις 21 Αυγούστου έσπευσε να θέσει τις κλινικές του νοσοκομείου (και του… Παραρτήματος) στη διάθεση του «ιατρείου κοινωνικής αποστολής» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών. Με απλήρωτους εργαζόμενους η κυρία διοικήτρια ασκεί φιλανθρωπία μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΑ (και δήμαρχο Αμαρουσίου) Γ. Πατούλη.

Αναγκαίος ο συντονισμός
Το συντονισμό τους αποφάσισαν εν τω μεταξύ τα σωματεία εργαζομένων του Σισμανόγλειου και του «Αμαλία Φλέμινγκ» (είναι και αυτό «συνδεδεμένο» με το Σισμανόγλειο), με πρώτη κοινή δράση τη συμμετοχή τους με ενιαίο μπλοκ στην απεργία στις 18/10. Στον προγραμματισμό τους έχουν παράλληλες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, συγκέντρωση και πορεία, σύσκεψη με φορείς της περιοχής.  «Σε επίπεδο δημόσιας περίθαλψης έχουμε πλέον σαφείς αποδείξεις για κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων και υπηρεσιών Υγείας, καθώς και απολύσεις εργαζομένων», γράφουν στην ανακοίνωσή τους τα δυο σωματεία και καταλήγουν: «Η σκόπιμη απαξίωση τους, η έλλειψη προσωπικού και υλικών, τα δεδουλευμένα που δεν καταβάλλονται είναι ένα μόνο μικρό δείγμα αυτής της πολιτικής».

Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!