Ανήλικοι οι δράστες της επίθεσης κατά μεταναστών στο Ρέθυμνο

Συγκλονιστικό …μάθημα για τους μαθητές που πέφτουν στα δίχτυα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή έφερε στο φως της δημοσιότητας η σύλληψη 4 ανήλικων και ενός 19χρονου στο Ρέθυμνο, με την κατηγορία της επίθεσης εναντίον μεταναστών.
Σύμφωνα με την αστυνομία ένας 17χρονος είναι ο νεαρός που τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε Ινδούς στις 9 Αυγούστου και ενώ αυτοί βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου στη περιοχή Σφακάκι.
Μαζί με τον 17χρονο, στην ομάδα που επιτέθηκαν, βρίσκονταν ένας 15χρονος, δύο 18χρονοι και ένας 19χρονος οι οποίοι, όπως είχαν δηλώσει τα θύματα, «κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά τους, βγήκαν και απλά άρχισαν να τους χτυπούν. Ένας εξ αυτών τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε τους τέσσερις και στη συνέχεια οι άγνωστοι μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση».
Σύμφωνα με την δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του Ρεθύμνου, και οι πέντε κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας εναντίον των μεταναστών ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Την ίδια ώρα λοιπόν που οι Κασιδιάρης, Κουκούτσης και λοιποί γνωστοί-άγνωστοι μπράβοι της Χρυσής Αυγής παραμένουν ασύλληπτοι και ελεύθεροι να κηρύττουν το μίσος απέναντι στη διαφορετικότητα, φουσκώνοντας τα μυαλά μικρών παιδιών διαμορφώνοντας μια νέα στρατιά εν δυνάμει δολοφόνων, κάποιες μάνες κλαίνε. Σπίτια και οικογένειες κλείνουν. Ελλήνων και μεταναστών.
Άλλωστε αυτοί είναι ξεκάθαρο πως πέραν της βουλευτικής και κρατικής ασυλίας απολαμβάνουν και το προνόμιο της παρακρατικής, συνεχίζοντας ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!