Αρχική κοινωνία Νεοναζί γυμνασιάρχης στη Μυτιλήνη

Νεοναζί γυμνασιάρχης στη Μυτιλήνη

Δεν έπεσαν από τα σύννεφα οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ (βλέπε Μυτιλήνη), καθώς είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία οι φασιστικές απόψεις του διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης Β. Μακρυπούλια, επί σειρά ετών συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και οπαδού της χούντας, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια το 2007. Η υπόθεση, όμως, πήρε πανελλήνιες διαστάσεις μετά τα δημοσιεύματα της τοπικής εφημερίδας Εμπρός και τη διαπίστωση ότι οι ναζιστικές του απόψεις διαδίδονταν μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το θέμα αναδείχτηκε με συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους του σχολείου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου: «65 χρόνια μετά την ήττα του φασισμού, οι γερμανοτσολιάδες γίνονται γυμνασιάρχες» ανέφερε το πρώτο σύνθημα ενώ το δεύτερο «Ο Μακρυπούλιας είναι δηλωμένος νεοναζί». Ακολούθησαν δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, και μια βδομάδα μετά επισκέφτηκε το σχολείο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, ο οποίος έγινε δέκτης καταγγελιών για τις απόψεις Μακρυπούλια και από εκπαιδευτικούς!
Τέλος την περασμένη Τρίτη, η ιστοσελίδα κατέβηκε από το Πανελ. Σχολικό Δίκτυο μετά την έκταση που πήρε το θέμα, ενώ το υπουργείο Παιδείας διέταξε ΕΔΕ παραπέμποντας τον Μακρυπούλια στο πειθαρχικό.
Στην ιστοσελίδα (https://users.sch.gr/makripulias/) που διατηρούσε μέσα από το σχολικό δίκτυο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο Άρειον Ήμαρ (δηλαδή η «Επιστροφή των Αρείων», ο Μακρυπούλιας δεν δίστασε, αν και εκπαιδευτικός νέων παιδιών, να αναφερθεί με περισσό πάθος στις αντισημιτικές ιδέες του, στο ρατσισμό και στην καθαρότητα της φυλής, ζητώντας από τους ομοϊδεάτες του καθηγητές να διδάξουν τους μαθητές την αλήθεια! Ανάμεσα στις άλλες πληροφορίες που περιείχε το site του Μακρυπούλια, διαβάζαμε τις θέσεις του ίδιου για την ιστορία και τον εθνικοσοσιαλισμό, κείμενα από ακροδεξιά και ναζιστικά έντυπα, τις απόψεις του Ρούντολφ Ες(!), όπως και παραπομπές σε άλλες φασιστικές ιστοσελίδες όπως των οργανώσεων «Άρμα» και  Χρυσή Αυγή!
Η τακτική που ακολούθησε ο ευνοημένος συνδικαλιστικής της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των ομοϊδεατών του εθνικιστών και χρυσαυγιτών, που δηλώνουν δήθεν αντίθετοι στο σύστημα. Έτσι και ο Μακρυπούλιας μιλά για “προδότες και ανθέλληνες” αλλά ταυτόχρονα πληρωνόταν από το “προδοτικό κράτος” και παράλληλα χρησιμοποιούσε τη δυνατότητα που το έδινε το Υπουργείο Παιδείας για να προπαγανδίζει κείμενα και απόψεις κατά της Δημοκρατίας!
Πληροφορίες του Δρόμου θέλουν το συγκεκριμένο φιλοναζί διευθυντή να ετοιμάζεται για θέση σχολικού συμβούλου φιλολόγων. Απορία εύλογη μας δημιουργείται αν στα συμβούλια κρίσης εκπαιδευτικών και δη διευθυντών ή στελεχών της εκπαίδευσης, φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που ευθύνονται για το αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας, προσμετρούνται στα κριτήρια επιλογής.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version