Αρχική πολιτική αριστερά Να συζητήσουμε τα σημαντικά

Να συζητήσουμε τα σημαντικά

Σύσκεψη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Της Ελένης Σωτηρίου.

Μέσα στο τριήμερο 11-12-13 Μάρτη, σε χώρο που θα ανακοινωθεί άμεσα, θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη – συνάντηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Εκεί θα συζητηθούν τα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα, για τα οποία θα καλεστούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό να πάρουμε αποφάσεις.
Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις θέσεις του Μετώπου Α.Α. για ένα εναλλακτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα, για το ευρώ, για την Αριστερά και τον Σύριζα, για την ίδια την ύπαρξη του Μετώπου μέσα σε ένα περιβάλλον Μνημονίου και γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στο λαό, αλλά και ανάπτυξης κινημάτων και εμφάνισης ενός κοινωνικού ριζοσπαστισμού που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία.
Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για το οργανωτικό μοντέλο με το οποίο το Μέτωπο Α.Α. θα ανταποκριθεί στους στόχους που έχει θέσει.
Είναι σημαντικό και κρίσιμο, αυτή η συνάντηση να μην είναι μία από τα ίδια, να είμαστε διαφορετικοί με τη λήξη της. Με συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ως μέλη ενός Μετώπου που πολλά έχει εξαγγείλει αλλά λιγοστά έχει κάνει, πολύ περισσότερο, όμως, ως κομμάτι μιας κοινωνίας που εξαθλιώνεται, τραυματίζεται, είναι στη γωνία και παρόλα αυτά κάποιες στιγμές σηκώνει το κεφάλι και φωνάζει: Ως εδώ. Η διαδικασία της σύσκεψης επιβάλλει, όσοι συμμετέχουν σε αυτή να τοποθετηθούν όχι με κριτήριο την επιβίωση ενός πολιτικού μορφώματος είτε αυτό αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, είτε αφορά το Μέτωπο όπως υπάρχει και λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Άρα το ζήτημα δεν είναι ούτε να διασώσουμε όπως-όπως το υπαρκτό Μέτωπο ούτε να τα βρούμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ με βάση «τα ανοίγματα» του ΣΥΝ που γίνονται με κριτήριο την εκλογική του επιβίωση.
Υπάρχει ανάγκη να αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε και να προσδιορίζουμε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας το οποίο είναι υπαρκτό, αμφισβητεί και κινητοποιείται, δρα συλλογικά και μαχητικά, γυρίζει την πλάτη του στην Αριστερά και επί της ουσίας πολύ συχνά την έχει ξεπεράσει. Είναι ένας ριζοσπαστισμός που δεν αποτελεί δομημένο σύνολο, έχει αντιφατικά χαρακτηριστικά, αλλά μέχρι στιγμής είναι αυτός που δημιουργεί φόβο στην κυβέρνηση και στην τρόικα.
Τελικά, η επιτυχία της πανελλαδικής σύσκεψης του Μετώπου Α.Α. δεν θα κριθεί από το πόσοι θα συμμετέχουν, πόσοι θα μιλήσουν και πόσο θα καταφέρουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις διαφορετικές αλήθειες του καθένα, αλλά από το αν η ίδια η σύσκεψη και οι αποφάσεις της, τολμηρά και αποφασιστικά, πολιτικά και οργανωτικά, θα κινηθούν στην κατεύθυνση της ουσιαστικής συμβολής μας στη δημιουργία όρων οικοδόμησης ενός λαϊκού μετώπου, που θα στείλει αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση στο σπίτι της. Από το πόσο πειστικά θα θέσουμε το αίτημα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής διεξόδου της χώρας.

 

Σχόλια

Exit mobile version