Του Μάριου Διονέλλη.

Κάτω από τη γλώσσα, εξήντα ευρώ παρακαλώ, αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς, όταν έρθει εκείνη η ώρα η κακιά, μην τα ξεχάσετε. Έχω να πληρώσω το συμβολαιογράφο και επειδή απ’ ό,τι φαίνεται πανί με πανί θα φύγω, ελεήστε από τώρα και δεήσατε τα πρέποντα. Πρόκειται, επισήμως, για το πρώτο χαράτσι μετά θάνατον. Δεν θα ησυχάσεις ούτε στην άλλη ζωή. Με το που θα πεθάνεις, αυτομάτως χρειάζεσαι 60 ευρώ για το συμβολαιογράφο. Ότι τα χρέη μένουν και μετά θάνατον ήταν ήδη γνωστό για δάνεια, κάρτες κ.λπ. Ετούτο εδώ όμως είναι άλλο. Είναι φόρος για να πεθάνεις. Ειδικό τέλος για το… τέλος.
Δεν βρήκε άλλο τρόπο ο πεφωτισμένος Γιάννης Βρούτσης για να τσεκάρει τις παράνομες συντάξεις. Είναι ο ίδιος τρόπος, ο γνωστός. Αφού δεν μπορούμε να βρούμε αυτούς που παρανομούν θα βάλουμε έναν έξτρα φόρο σε όλους τους υπόλοιπους.
Είναι ο Χάρος της μυθολογίας, ο αγαπητός υπουργός. Είναι αυτός που θα τσεκάρει τον οβολό μου κάτω από τη γλώσσα για να με περάσει απέναντι. Αν δεν έχω, θα περιπλανιέμαι στις μαύρες όχθες του Αχέροντα, λέει ο μύθος, για εκατό χρόνια  παρέα με τον Κέρβερο, που φυλάει τις πόρτες με τα τρία του κεφάλια. Δεν θα την αντέξω κι άλλη τρόικα εκεί κάτω, σας το λέω.
Χαράς ευαγγέλια για τους συμβολαιογράφους. Από ένα πενηντάρικο στην τσέπη για κάθε γάμο, διαζύγιο και κηδεία. Χωρίς την πράξη τη συμβολαιογραφική δεν βγαίνει ούτε άδεια γάμου, ούτε άδεια ταφής.
Γι’ αυτό σας λέω, φίλοι και συγγενείς. Κάντε τα κουμάντα σας και για μένα. Δεν είναι πολλά εξήντα ευρώ για τον καλό σας φίλο.  Όχι τίποτα άλλο, αγριεύομαι με τα σκοτάδια και τα επιπλέον εκατό χρονάκια θα μου πέσουν βαριά..

Υ.Γ. Και μία ακόμα απορία πρακτικής φύσεως: Για γάμους και διαζύγια όσο να ‘ναι το προγραμματίζεις από καιρό, το μοιραίο όμως έρχεται καμιά φορά ξαφνικά, χωρίς να έχεις κάνει το πρόγραμμά σου. Ρωτώ λοιπόν. Παρασκευή μπορώ; Δουλεύετε οι συμβολαιογράφοι τα σαββατοκύριακα ή θα με έχουν φάντη μπαστούνι μέχρι τη Δευτέρα για να πάρω την άδεια ταφής;

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!