Επίσκεψη Τσίπρα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ακριτική Φλώρινα

Την παγωμένη Φλώρινα, όπου συμπυκνώνεται με τον πιο ακραίο τρόπο η ανθρωπιστική κρίση που σαρώνει τη μνημονιακή Ελλάδα, επισκέφτηκαν την Τετάρτη και Πέμπτη οι Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Θανάσης Γερμανίδης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι δύο βουλευτές συνάντησαν τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη, το δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο καθώς και φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπως το Σύλλογο Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, την Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας. Χαρακτηριστική ήταν η εισαγωγή της ομιλίας του κ. Τσίπρα στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού αμφιθεάτρου της πόλης: «Εδώ στη Φλώρινα κρύο έχετε πολύ. Αλήθεια, Βίλα Αμαλίας έχετε; (Αρνητική απάντηση από το κοινό). Για αυτό δεν ασχολείται μαζί σας η κυβέρνηση. Μήπως πρέπει να αποκτήσετε, γιατί ο μόνος τρόπος να ασχοληθούν είναι να έχετε Βίλα Αμαλίας, διότι με το κρύο, που κοντεύει να πεθάνει ο κόσμος, δεν ασχολούνται. Αυτή, όμως, είναι η κυνική πραγματικότητα των κυνικών που μας κυβερνάνε».
Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «η παρουσία μας σήμερα εδώ έχει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Θέλουμε να αναδείξουμε ότι οι ακριτικές περιοχές της χώρας, της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα η Φλώρινα, δεν είναι μια απομακρυσμένη κουκίδα στο χάρτη, δεν είναι μια περιοχή ξεχασμένη… δεν μπορεί το 2013 να υπάρχουν σε αυτή τη χώρα πολίτες δύο ταχυτήτων.»
Κοινός τόπος όλων των φορέων της περιοχής ήταν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Τα σχολεία κλείνουν όλο και πιο συχνά γιατί δεν φτάνει το πετρέλαιο. Οι επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία, κλείνουν γιατί το κόστος λειτουργίας τους είναι δυσβάσταχτο. Τα νοικοκυριά παγώνουν και η ατμόσφαιρα καταστρέφεται. Ανταποκρινόμενος στην απαίτηση του κόσμου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «από την ακριτική Φλώρινα, θα θέλαμε να αναδείξουμε με τον πιο δραματικό τρόπο την αναγκαιότητα να καταργηθεί αυτή η παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή η εξίσωσή του με το πετρέλαιο κίνησης στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου το οποίο όμως, ούτως ή άλλως, δεν έχει καταπολεμηθεί και δεν υπάρχουν αποτελέσματα».
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μαζί με τον τοπικό βουλευτή Θανάση Γερμανίδη συναντήθηκαν με φορείς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. «Είναι το πρώτο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο στο οποίο συνάντησα καθηγητές να παλεύουν για την ύπαρξη του Πανεπιστημίου και να μη θέλουν να φύγουν σε μεγάλα αστικά κέντρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με ιδιαίτερη συγκίνηση μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, τους Νομαρχιακούς Συλλόγους ΑμεΑ Νομού Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα και το Αμύνταιο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, το Ειδικό Σχολείο, στο ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Φλώρινας (πρ.ΚΕΚΥΚΑμεΑ), το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΑΦΚΑ).
Ο κ. Κουρουμπλής, ειδικός σε θέματα ειδικής αγωγής, κατέγραψε τις ιδιαίτερες ελλείψεις στις μονάδες ειδικής αγωγής και υπογράμμισε τη μάχη που πρόκειται να δώσει στη Βουλή για την περιφρούρηση της κοινωνικής πολιτικής, όσον αφορά τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Τέλος, η επίσκεψη του Π. Κουρουμπλή, ολοκληρώθηκε στην Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα και τη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων.
Οι κάτοικοι της περιοχής σε μια κρύα μέρα του Φλωρινιώτικου χειμώνα έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στους υπόλοιπους πολιτικούς: …έστι ουν Ελλάς και η Μακεδονία!

Άννα Σπύρτου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!