Πρόκληση στη μνήμη όλων των Ελλήνων και ανατριχίλα σε όσους έζησαν τη ναζιστική θηριωδία των SS στην Ελλάδα αποτέλεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Μετά από έντονη λογομαχία με τον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, για την αναβληθείσα συναυλία του Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη Χρυσή Αυγή, σήκωσε το χέρι του επιδεικτικά και γεμάτος περηφάνια χαιρέτισε ναζιστικά δύο φορές, μπροστά στο εμβρόντητο δημοτικό συμβούλιο.
Η κίνηση του αμετανόητου Μιχαλολιάκου, καταδικάστηκε απερίφραστα, ως όφειλε δηλαδή, από όλες τις παρατάξεις του δήμου της Αθήνας ενώ παράλληλα αποκάλυψε, σε όσους τυχόν είχαν ενδοιασμούς, τη φιλοναζιστική προέλευση και ιδεολογική προσέγγιση της Χρυσής Αυγής, που με πατριωτικές κορώνες εξασφάλισε κάποιους ψήφους στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Μιας φασιστικής συμμορίας μίσους και ρατσισμού που δεν διστάζει μπροστά στο μεταναστευτικό κύμα και το οικονομικό αδιέξοδο να στρατολογεί ακόμη και μικρά παιδιά, θέτοντάς τα στον «πόλεμο με τους κακούς μετανάστες».
Παράλληλα, χαρακτηριστικό του ήθους και της νοοτροπίας αυτών των ανθρώπων είναι η παρουσία 8 μπράβων(!)-συνοδών του Μιχαλολιάκου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
«Εμείς δεν είμαστε φασίστες, όπως μας αποκαλούν, αλλά Έλληνες πατριώτες», σημείωνε ο Μιχαλολιάκος όταν δεχόταν χαρακτηρισμούς για το βίο και την πολιτεία της Χρυσής Αυγής αλλά και του ίδιου. Ωστόσο ο φασιστικός χαιρετισμός και μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός δημοτικού συμβουλίου, ξεσκέπασε τους πατριδοκάπηλους της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει κατηγορηθεί για μια σειρά επιθέσεων στις κεντρικές πλατείες της πόλης.
«Η δράση του φασίστα Μιχαλολιάκου και των ασπόνδυλων της νεοναζιστικής συμμορίας της “Χρυσής Αυγής” είναι γνωστή στο πανελλήνιο από τις επιθέσεις που εξαπολύει στους δρόμους, τις γειτονιές, τον τρόμο που σπέρνει βάζοντας φωτιές (βλ. Ρέντη), την οπλοφορία των μελών-νοσταλγών των κρεματορίων και του ολοκαυτώματος» σημείωνε με δήλωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, καταλήγοντας: «Δεν έχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο και η αλληλεγγύη των εργατών θα τους στείλει εκεί όπου ανήκουν, στις μαύρες σελίδες της ιστορίας».

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!