Β. Χατζηλάμπρου: «Σας ενδιαφέρει να ξεπουλήσετε. Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα»

Την κυριολεκτική ισοπέδωση κάθε έννοιας δημοκρατίας, του ίδιου του κανονισμού της Βουλής αλλά και των αποφάσεων και δεσμεύσεων του προεδρείου της Βουλής υπογράμμισε χθες ο βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο νομοσχέδιο με θέμα: «Επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητήθηκε στη σκιά της αντιπαράθεσης με το κυβερνητικό μπλοκ, για την άγρια καταστολή εναντίον των κατοίκων της Ιερισσού.
Ένα νομοσχέδιο-τέρας, μια συρραφή άρθρων που αφορούν εννιά διαφορετικά υπουργεία και δεκάδες τελείως διαφορετικές μεταξύ τους διατάξεις! Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, στο οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος «συμμετείχε» με δύο άρθρα, αφορούσε, μεταξύ άλλων, σε διατάξεις για: 1. Την εξαίρεση από διοικητικές και αστικές ευθύνες των μελών των διοικήσεων της Ολυμπιακής. 2. Τη λαθροϋλοτόμηση. 3. Άρθρο σχετικά με το υπουργείο Εξωτερικών που αποσύρθηκε κατά τη διαδικασία. 4. Άρθρο για την Αναπτυξιακή Εταιρία Κρήτης. 5. Άρθρα που αφορούν διεθνείς λεωφορειακές γραμμές και τους μετακλητούς υπαλλήλους. 6. Άρθρα για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. 7. Άρθρο για τις υιοθεσίες. 8. Άρθρο για τις Σχολές της Αστυνομίας. 9. Άρθρο για τους τρίτεκνους. 10. Τροπολογία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που αποσύρθηκε έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ. 11. Δύο τροπολογίες για το ΤΑΙΠΕΔ.
«Τι κοινό έχει αυτό το νομοσχέδιο; Την προχειρότητα μιας ομάδας, η οποία καθοδηγεί τα πράγματα και την ενδιαφέρουν οι πιστωτές, κάποιες ρυθμίσεις και κυρίως να ξεπουλήσει. Και μένει για τη Βουλή τι; Να κρατήσει τα προσχήματα; Μένει για τη Βουλή να νομοθετήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αύριο να τον τροποποιήσει, να φέρει νέες τροπολογίες, αν δεν βολεύει τα πράγματα; Σε ένα τέτοιο Κοινοβούλιο εμείς λέμε ότι μπορούμε να πάμε αλλιώς», τόνισε ο Β. Χατζηλάμπρου.
Αναφορικά με την απαλλαγή όλων των εμπλεκόμενων για την Ολυμπιακή, ο Β. Χατζηλάμπρου σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί ο υπουργός να είναι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών στο απυρόβλητο και να λέμε ότι κανείς δεν έχει ευθύνη. Κάποιος πρέπει να πληρώσει. Δεν μπορεί να πληρώνει ο ελληνικός λαός για αυτά που έγιναν εδώ και τριάντα χρόνια και να μην υπάρχει κανένας να πει “με τις πράξεις και τις παραλείψεις μου βρεθήκαμε εκεί”».

Κ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!