Τη… φροντίδα που δείχνει ο εφοπλιστής Ιωάννης Αλαφούζος για τα δέντρα, τα σκουπίδια, τις παραλίες, τις πλαστικές σακούλες, τα αποτσίγαρα και γενικότερα το περιβάλλον, έχουν αρχίσει να ζηλεύουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του.

Αν οι δημοσιογράφοι-τεχνικοί του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100,3 ήταν κάτι από τα παραπάνω, πιθανότατα να είχαν κινήσει τις ευαισθησίες του και να μην είχαν βρεθεί στο δρόμο, απολυμένοι μέσα στο καλοκαίρι.
Έτσι, την περασμένη Τετάρτη ακόμη δύο δημοσιογράφοι είδαν την πόρτα της εξόδου, φτάνοντας συνολικά τους 25 τον τελευταίο χρόνο, τους 10 από τον Γενάρη, όταν ο ιδιοκτήτης εκβιαστικά ανάγκασε τους εργαζόμενους να καταπατήσουν τις Συλλογικές τους Συμβάσεις Εργασίας και να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 10% με αντάλλαγμα την υπόσχεση πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.
Χαρακτηριστικότερο όμως του θράσους και του κυνισμού με τον οποίο λειτουργούν οι εργοδότες είναι η προσπάθεια απόλυσης μίας εργαζόμενης δημοσιογράφου που είναι έγκυος. Τελικά η απόλυσή της ανακλήθηκε εν μέσω φτηνών δικαιολογιών.
Στο πολιτικό σκέλος των απολύσεων, μετά τον Άρη Χατζηστεφάνου, και την Ελληνοφρένεια (Καλαμούκης – Μπαρμπαγιάννης) ο συντάκτης που κάλυπτε τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ) Κυριάκος Αργυρόπουλος ήταν αυτός που πλήρωσε το μάρμαρο της πολιτικής προπαγάνδας και αποστείρωσης που επιβάλλει ο όμιλος.
Η αποκορύφωση όμως των όσων συμβαίνουν στα ΜΜΕ προέκυψε με τη συνέλευση των εργαζομένων, παρουσία του διευθυντή του σταθμού κ. Άρη Πορτοσάλτε. Η πραγματικότητα είναι τόσο απλοϊκή όσο και χαρακτηριστική της θρασύτητας που δρουν οι ιδιοκτήτες καθώς αναφορικά με τον τρόπο ή τις αιτίες που γίνονται οι απολύσεις, αυτό που φάνηκε ήταν πως δεν υπάρχει αξιολόγηση και πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι «αριθμοί και νούμερα».

Ν.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!