Με την απειλή της συνεχούς αστυνομικής επέμβασης διοικεί το Πανεπιστήμιο πλέον ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, με το τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται την περασμένη Τετάρτη και τον πρύτανη να εκδίδει ανακοίνωση εναντίον των εργαζομένων στο ΑΠΘ.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των εργολαβικών υπαλλήλων του ιδρύματος, μαζί με συνδικαλιστές του ΕΚΘ, επισκέφτηκαν το γραφείο του πρύτανη για το θέμα της υπογραφής των εξευτελιστικών κατά τα άλλα συμβάσεών τους και της καταβολής δεδουλευμένων τους. Η απάντηση του πρύτανη αποστομωτική, καθώς απειλεί τους εργαζόμενους με συλλήψεις και αρνείται κάθε διάλογο μαζί τους!
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο πρύτανης αναφέρει πως «εισέβαλαν βιαίως στο γραφείο του Πρύτανη περίπου 50 εξωπανεπιστημιακοί, υπό την καθοδήγηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη και του γνωστού συνδικαλιστή Σιδέρη Κωνσταντινίδη. Οι εισβολείς, βρίζοντας τον Πρύτανη και τρομοκρατώντας το προσωπικό της Πρυτανείας, απαιτούσαν επιμόνως να συναντήσουν τον ίδιο τον Πρύτανη, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν ότι αυτός εκείνη την ώρα ήταν απών. Οι εισβολείς αρνήθηκαν να απελευθερώσουν το γραφείο του Πρύτανη, παρά τις κατ´ επανάληψη υποδείξεις του υπευθύνου της φύλαξης του ΑΠΘ να αποχωρήσουν και τις επισημάνσεις, ότι η κατάληψη δημοσίου χώρου συνιστά αξιόποινη πράξη διωκόμενη αυτεπαγγέλτως».
Οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και η νέα πρόταση που έχει κατατεθεί από την πλευρά της Πρυτανείας προβλέπει συμβάσεις 20 ημερών με αμφίβολη ανανέωση!
Παράλληλα, η κατάσταση το Αριστοτέλειο έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις πρυτανικές αρχές να δείχνουν αδύναμες να διαχειριστούν τα δύο καυτά ζητήματα που τρέχουν. Αυτό των εργασιακών του προσωπικού και το θέμα της ασφάλειας του ιδρύματος, που έχει μετατραπεί σε γκέτο και σουπερμάρκετ ναρκωτικών ουσιών.
Στην πρώτη περίπτωση ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος κρατά στάση αναμονής, δίχως να στηρίζει τους υπαλλήλους του ιδρύματος ή να καταγγέλλει την έλλειψη κονδυλίων από το υπουργείο για την κάλυψη τρεχόντων λειτουργικών εξόδων.
Στο θέμα της ασφάλειας η τακτική είναι γνωστή. Το ΑΠΘ έχει ερημώσει, η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει χάσει το παιχνίδι και ο πρύτανης έχει στις γρήγορες κλήσεις του τηλεφώνου του, τον αριθμό της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης…

Λ.Αρβ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!