Για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της Ιεράπετρας έφτασαν στο Ηράκλειο για να διαδηλώσουν για το νοσοκομείο τους, εκφράζοντας την οργή τους για τον εμπαιγμό τον οποίο τους επεφύλασσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι προηγούμενες κινητοποιήσεις και η κατάληψη του Δημαρχείου είχαν λήξει με τη δέσμευση ότι το νοσοκομείο θα παραμείνει με ανεξάρτητη διοίκηση ενώ πανηγυρικά αθωώθηκαν και οι 14 κάτοικοι που δικάστηκαν για την δεκαήμερη κατάληψη του δημαρχείου.
Ωστόσο, με νεότερες ανακοινώσεις ο κ.Λοβέρδος εξήγγειλε και πάλι ενιαία διοίκηση για τα νοσοκομεία Ιεράπετρας, Σητείας και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, γεγονός που έβγαλε και πάλι τους Ιεραπετρίτες στο δρόμο. Αν και με μικρότερη συμμετοχή, σχετικά με προηγούμενες κινητοποιήσεις (λόγω της θερινής περιόδου), διένυσαν με τα οχήματά τους μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων και διαδήλωσαν μαζικά στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο αλλά και έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΕ, ζητώντας από τον νέο διοικητή να πάρει ξεκάθαρη θέση αλλά και να ενημερώσει τους κατοίκους για την πραγματική τελική πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας. Οι ανακοινώσεις επί της ενιαίας διοίκησης ήλθαν την επομένη από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος τελικά ανακοίνωσε μία ενιαία διοίκηση για όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του Νομού Λασιθίου με έναν διοικητή στον Άγιο Νικόλαο και δύο αναπληρωτές – στην Ιεράπετρα και τη Σητεία.
Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας πήραν διαβεβαίωση πως δεν θα γίνει καμία συγχώνευση κλινικών μεταξύ των νοσοκομείων και πως δεν θα μεταφερθεί προσωπικό από το νοσοκομείο της πόλης τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών στο νοσοκομείο.
Σχετικά με την τοποθέτηση αναπληρωτή διοικητή στην Ιεράπετρα και στη Σητεία ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας Μιχάλης Μαχαιράς τονίζει στον Δρόμο πως στην ουσία «το υπουργείο χρυσώνει το χάπι της ενιαίας διοίκησης καθώς ο “υπερδιοικητής” του νομού θα μπορεί με μια υπογραφή του να στελεχώνει όπως επιθυμεί τις κλινικές του νομού και όλοι ξέρουν ποια περιοχή θα ευνοηθεί».

Μ.Δ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!