Αρχική κοινωνία Νέα αναβολή στη δίκη των φασιστών μαχαιροβγαλτών

Νέα αναβολή στη δίκη των φασιστών μαχαιροβγαλτών

Νέα αναβολή για τις 20 Μαρτίου, αυτή τη φορά λόγω της αποχής που είχε προκηρύξει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, πήρε η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον ενός Αφγανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η δίκη είχε αναβληθεί και στις 12 Δεκεμβρίου 2011 μετά από αίτημα της Θέμις Σκορδέλη, μίας εκ των κατηγορουμένων, της οποίας οι δικηγόροι είχαν προσκομίσει βεβαίωση ψυχιατρικής κλινικής πως πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής».
Βέβαια, λίγα 24ωρα αργότερα το γεγονός της… κατάθλιψης δεν την εμπόδισε να βρεθεί με τους ομοϊδεάτες της στο Ναυτοδικείο του Πειραιά, εκεί όπου εκδικαζόταν η υπόθεση των 39 ΟΥΚάδων.
Να υπενθυμίσουμε για τη δίκη, πως πρόκειται για την εκδίκαση της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε Αφγανός στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν τρία μέλη φασιστικής συμμορίας τον μαχαίρωσαν κοντά στην καρδιά και στο στομάχι. Ο μετανάστης, ευτυχώς, τελικά επέζησε και μάλιστα θα είναι ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν δίπλα του.
Το επόμενο αντιφασιστικό κάλεσμα, ωστόσο, είναι για τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου για μια άλλη υπόθεση με… εξέχοντα μέλη του «πατριωτικού» χώρου.
Ο λόγος για τη δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας «Αυτόνομοι Εθνικιστές», μέλη των οποίων είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική κινητοποίηση φορέων, συλλόγων και οργανώσεων των Αμπελοκήπων στην πλατεία μετρό Πανόρμου. Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες νωρίτερα, η επίθεσή τους με… μάσκες στον πολιτιστικό σύλλογο των Αμπελοκήπων. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο εκδότης ακροδεξιού περιοδικού, αρθρογράφος σε εθνικιστικές εφημερίδες, Δημήτρης Παπαγεωργίου, καθώς και ακόμη 34 νεοφασίστες, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού (πλημμέλημα), διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα) και οπλοκατοχή (πλημμέλημα).

 

Σχόλια

Exit mobile version