Τα ΜΑΤ σε νοσοκομειακούς διαδρόμους, οι ασθενείς… στα ράντζα

Η προαναγγελθείσα επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, το πρωί της Παρασκευής στο Αττικό Νοσοκομείο, μέσω της οποίας σχεδίαζε μια ωραία τηλεοπτική φιέστα, βρήκε ένα σημαντικό εμπόδιο. Την αγανάκτηση αυτών που εργάζονται και χρησιμοποιούν το καταρρέον Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, κήρυξαν στάση εργασίας και μαζί με τους συνοδούς των ασθενών συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο νοσοκομείων, για τις περικοπές στην Υγεία και για τις σχεδιαζόμενες 2.500 απολύσεις.
Τελικά ο τηλεπλασιέ υπουργός, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Εισέβαλε στους διαδρόμους του νοσοκομείου με συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ και παντός είδους δυνάμεων καταστολής. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Αττικού Νοσοκομείου, ο Υπουργός «μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο νοσοκομείο», ενώ το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλουν «τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας», και «χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας τη διάλυση της δημόσιας υγείας».
«Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός “χτυπήθηκε” από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.
Στην εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Βήμα FM δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από εργαζόμενους του νοσοκομείου και άτομα –τα οποία δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στο χώρο της Υγείας– που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο. Δεν προκαλούν εντύπωση όλα τα παραπάνω. Ο Υπουργός Υγείας είχε κηρυχθεί ανεπιθύμητος από το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο παρά το γεγονός ότι εφημερεύει 4 ημέρες την εβδομάδα, κι εξυπηρετεί 1.200 ασθενείς και 1.500 στα εξωτερικά και τακτικά ιατρεία, έχει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που το οδηγούν να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες παροχής φροντίδας και νοσηλείας, αναγκάζοντας τους ιατρούς να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Περίπου 120 ράντζα βρίσκονται μόνιμα στους διαδρόμους του, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, κατά την επίσκεψη του υπουργού σε θαλάμους νοσηλείας 4 ατόμων, στριμώχθηκαν πάνω από 8 άτομα, προκειμένου οι διάδρομοι να αδειάσουν από τα ράντζα, λόγω «τηλεοπτικότητας»…

Τ.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!