Αρχική πολιτική Μοναδικό εισόδημα η σύνταξη της γιαγιάς

Μοναδικό εισόδημα η σύνταξη της γιαγιάς

«Σκέφτηκα να βάζω καμία κάλτσα πάνω στο καλοριφέρ ή καμία μπλούζα, όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι, για να θεωρούν ότι είμαστε καλά και έχουμε θέρμανση».

Με αυτό το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, μας απαντά η κ. Μαίρη, όταν ρωτάμε αν έχει βάλει πετρέλαιο. Ιδιοκτήτρια καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι πριν από 2 χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση.
«Ήμασταν καλά. Είχαμε το μαγαζί μαζί με τον αδερφό μου 25 χρόνια. Ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί την περίπτωση να μείνουμε χωρίς πετρέλαιο, γι’ αυτό και όταν μπορούσαμε δεν τοποθετήσαμε καυστήρα αερίου».
H κ. Μαίρη σήμερα ζει σε ένα σπίτι 110 τ.μ με τον αδερφό της, τη μητέρα της και το 18χρονο παιδί της. Μοναδικό εισόδημα η σύνταξη -540 ευρώ- της μητέρας τους, που καλύπτει πλέον όλες τις βασικές ανάγκες της οικογένειας. «Ευτυχώς στην πολυκατοικία μόνο ένα διαμέρισμα θέλησε να βάλει πετρέλαιο», μας λένε. «Διαφορετικά θα νιώθαμε πολύ άσχημα να πρέπει να απολογηθούμε γιατί δεν έχουμε χρήματα να ζεσταθούμε».
Όπως αναφέρει η 40χρονη γυναίκα, τα Χριστούγεννα δεν ήρθαν ποτέ γι’ αυτούς. «Φέτος θα είμαστε καλεσμένοι τις γιορτές στο σπίτι της υπαλλήλου που είχαμε στο μαγαζί. Είμαστε σαν οικογένεια, παρά το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το κατάστημα. Ευτυχώς η υπάλληλός μας βρήκε δουλειά. Και τώρα συντηρεί και εμάς τις ημέρες αυτές».

Σχόλια

Exit mobile version