Πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, εκπροσώπων των ΚΥ Μαγνησίας και του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Ιατρών Δ, Βαρνάβα έγινε στο Βόλο την περασμένη Τετάρτη.

Αντικείμενο ήταν η αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, η επιθετική προς όλο το προσωπικό συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και η συνεχιζόμενη απαξίωση συνολικά της Δημόσιας Υγείας.
Ο πρόεδρος της ΕΝΓ Μαγνησίας μετέφερε τις αποφάσεις της Ένωσης για συμμετοχή στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου (η πρώτη έγινε την Τετάρτη), για την έναρξη δράσεων που θα ανοίγουν το ζήτημα σε όλη την πόλη όπως ο συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου που περνά μπροστά από το Νοσοκομείο. Κινήσεις οι οποίες γίνονται προς υπεράσπιση τόσο του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας, η οποία βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Αυτή τη στιγμή 5 κλινικές (ΩΡΛ, Γαστρεντερολογική, Ογκολογική, Νευροχειρουργική και Οφθαλμολογική) κινδυνεύουν να κλείσουν αφού είναι επανδρωμένες μόνο με ένα μόνιμο γιατρό. Εδώ και 4-5 μήνες υπάρχουν γιατροί που δεν πληρώνονται γιατί αρνούνται να προσαρμοστούν σε ένα άκρως επικίνδυνο πρόγραμμα εφημεριών. Όλη αυτή η κατάσταση τείνει να μετατρέψει το Νοσοκομείο του Βόλου σε Κέντρο Υγείας.
Στη σύσκεψη έλαβε μέρος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου, στον καθημερινό αγώνα που δίνουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να βοηθήσουν τους πολίτες στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Με παλαιότερες παρεμβάσεις του, είχε τονίσει ότι πρέπει να λήξει η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ του συνόλου των εργαζομένων και του Διοικητή του Νοσοκομείου, που καθημερινά τους υποτιμά και τους συκοφαντεί. Η πρακτική της απαξίωσης απέναντι σε όλους συνεχίζεται και αυτό είναι που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην περαιτέρω λειτουργία του Νοσοκομείου. Δεν μπορεί πια να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.

Οι αριθμοί μιλούν
Χαρακτηριστικότατα είναι τα στοιχεία που μετέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΓ Λάρισας: Από την αρχή του 2012 έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ περίπου 2.000 γιατροί, χωρίς να έχει αντικατασταθεί κανείς, ενώ προβλέπεται στα επόμενα τρία χρόνια να απομακρυνθούν άλλοι 16.000 τους οποίους θα κληθούν να αντικαταστήσουν 2.000, οι οποίοι θα πληρώνονται με μπλοκάκι και θα είναι ενοικιαζόμενοι. 14.000 λιγότεροι γιατροί σε 50 λιγότερα νοσοκομεία, το κλείσιμο των οποίων προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο. Όταν οι αριθμοί αποκαλύπτουν την κατάρρευση…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!