Ο Μικρός Ήρως του Στέλιου Ανεμοδουρά ήταν η αρχή μιας εκδοτικής δραστηριότητας που έζησε περισσότερα από 60 χρόνια.

Στην κορύφωσή της η εταιρία της οικογένειας Ανεμοδουρά, Περιοδικός Τύπος Α.Ε., δεν παρέλειπε να διαφημίζει αυτή την ιστορική έκδοση για να τονίσει τη διαδρομή της, αλλά και την οικογενειακή παράδοση.
Ο εκδοτικός Όμιλος όμως κατέρρευσε λίγο πριν ξεκινήσει η κρίση στη χώρα μας. Η κατάρρευσή του δεν είχε τίποτα το… ηρωικό. Αντιθέτως, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα νομικά κόλπα για να αποκρυφτούν περιουσιακά στοιχεία και να μην πληρωθούν δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις σε αρκετές δεκάδες εργαζόμενους. Μπλεγμένη στα γρανάζια του Πτωχευτικού Δικαίου η επιχείρηση από το 2009, χωρίς δικές της εκδόσεις εδώ και καιρό, εξακολουθεί να επιχειρεί αξιοποίηση τίτλων και αποθεμάτων κρυφά από τους πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούν σχεδόν δυο εκατομμύρια ευρώ.
Περιουσία αυτού του διαλυμένου από τους ιδιοκτήτες του Ομίλου ο αντιναζιστικός και αντιφασιστικός Μικρός Ήρως, βρίσκοντας στέγη στην εφημερίδα που εξύμνησε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, επανακυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Μια έκδοση πειρατική, αφού το όποιο τίμημα της συναλλαγής μεταξύ της εφημερίδας και του Γιώργου Ανεμοδουρά θα πληρωθεί ερήμην των διεκδικήσεων των απολυμένων της Περιοδικός Τύπος Α.Ε.
Η σκύλευση της αντιφασιστικής δράσης του ελληνικού λαού σε όλο της το μεγαλείο και με το απαραίτητο πρόσημο της χυδαίας ταξικής εκμετάλλευσης…

Γ.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!