Πάτρα: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Χρ. Πατούχα – Βριλήσσια: Δημοσκοπικές μεθοδεύσεις

Πάτρα: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Χρ. Πατούχα

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Πάτρας ανακοίνωσε την Πέμπτη 2/9, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της “Ανυπότακτης Πολιτείας” Χρήστος Πατούχας. Ο κ. Πατούχας χαρακτήρισε «γιγαντισμό» το αυτοδιοικητικό μόρφωμα που δημιουργείται με τον «Καλλικράτη» υπογραμμίζοντας ότι «αυξάνει η απόσταση με τον πολίτη». «Υπό αυτές τις συνθήκες μας δημιουργεί κατάπληξη πως οι υποψήφιοι, με χρίσμα ή χωρίς, δεν λένε τίποτα. Γιατί γίνεται αυτή η συστηματική απόκρυψη της αλήθειας από τους πολίτες; Εμείς όλους όσοι σιωπούν δεν τους θεωρούμε αντιπάλους μας, αλλά εχθρούς του λαού» τόνισε.
Από την πλευρά του, αναφερόμενος και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, απηύθυνε πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υποψήφιοι που θα καταρτίσουν τον συνδυασμό. «Η δική μας άποψη δεν συμβαδίζει με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα. Καλούμε όλους αυτούς που συναντήσαμε στους δρόμους, όλους όσοι είναι έξω από τη διαφθορά, όλους τους εργαζόμενους του δύσκολου μεροκάματου και όσους δεν μπορούν να δεχτούν την κατάσταση της χώρας να είναι μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα» κατέληξε.

Βριλήσσια: Δημοσκοπικές μεθοδεύσεις

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στα Βριλήσσια τηλεφωνική δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές από την GPO, κατ’ εντολή του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα της οποίας υποτίθεται ότι θα αποτελέσουν κριτήριο για την επιλογή υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως μας κατήγγειλαν δημότες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη δημοσκόπηση, τα ερωτήματα περιλάμβαναν τις εξής δυο ερωτήσεις: «Από τα παρακάτω δημόσια πρόσωπα στα Βριλήσσια, ποια αναγνωρίζετε; Τον κ. Ιωαννίδη (ΝΔ), τον κ. Μανιατογιάννη (ΠΑΣΟΚ), τον κ. Χρηστάκη (ΠΑΣΟΚ) ή τον κ. Βήτο (ΚΚΕ).» Και η δεύτερη ερώτηση: «Στον δεύτερο γύρο τι θα ψηφίζατε μεταξύ Ιωαννίδη-Μανιατογιάννη.» Δηλαδή έχει τεθεί εκτός δημοσκόπησης η υποψηφιότητα του Γιάννη Τσούτσια, δημοτικού συμβούλου με τη «Δράση για μια άλλη πόλη», της τρίτης σε ποσοστό δημοτικής παράταξης που έλαβε 8,48% το 2006. Χαρακτηριστικό της μεθόδευσης είναι ότι περιλαμβάνεται ο νέος υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ που δεν είναι δημοτικός σύμβουλος και που για πρώτη φορά θα συμμετάσχει ως επικεφαλής συνδυασμού. Φαίνεται ότι ως εκεί έφτασε η ενημέρωση της GPO. Και μάλλον αποδεικνύεται ότι κάποιες εκατοντάδες ψηφοφόρων δεν πρέπει να μάθουν ότι η «Δράση» συμμετέχει και πάλι στις εκλογές και ότι υπάρχει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!