Θέλω να γράψω κάτι ακόμα για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι πολλά που με θυμώνουν, με εξεγείρουν. Και οι λέξεις δεν φτάνουν… Έχω μοιραστεί μέσα από το Διαδίκτυο ένα ενημερωτικό βίντεο του Αυτοδιοικητικού Κινήματος της Περιφέρειας Στερεάς… Κάνοντας μια περιπλάνηση στο Διαδίκτυο, πριν στρωθώ να γράψω, ανοίγω τα μέιλ μου. Ανάμεσά του είναι κι ένα από τη νεαρή (και βραβευμένη) ποιήτρια Κασσάνδρα Αλογοσκούφι. Ένα κείμενο- σχόλιο πάνω στο βίντεο, που το δημοσίευσε και στο μπλογκ της Cassandra’ s Box (cassandrasbox.wordpress.com) ως επιστολή προς τους συμπατριώτες της από τη Φωκίδα – και όχι μόνο. Αντιγράφω μερικές από τις σκέψεις της (και πού και πού υπογραμμίζω).

«Αγαπητοί αναγνώστες,
Η Κασσάνδρα είναι για τη φαντασία. Ωστόσο, τον καιρό αυτό η πολιτική έχει εισχωρήσει στις τσέπες, στα σεντόνια και τα σπίτια μας. Η στάση της Κασσάνδρας είναι ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Είναι πάντα με το μέρος όσων εκβιάζονται από την εξουσία. Ας κοιτάξουμε εμείς, ο απλός κόσμος πλέον, το μόνο συμφέρον της λογικής και της αξιοπρέπειάς μας….
…Δεν νοείται κράτη και πληθυσμοί να οφείλουν σε τράπεζες. Δεν νοείται οι πολλοί να χρεώνονται στους λίγους. Ας πάρουμε μέτρα-σκούπα και μεις, ως απάντηση και εν ανάγκη οι κυβερνήσεις να αφανίσουν τις τράπεζες, να τις ξαποστείλουν από κει που ήρθαν. Πάντοτε υπήρχε η έννοια της διαγραφής των οφειλών και της ανακατανομής του πλούτου. Γιατί όχι τώρα που το φαινόμενο είναι διακρατικό; Ένα σύννεφο έχει πέσει πάνω μας σαν από ανθρωποφάγες ακρίδες και εκβιάζει άμεσα Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία και έμμεσα άλλες χώρες που ονειροπολούν για την ανύπαρκτη, μελλοντική τους ευημερία….
…Προτείνουμε να ενισχύσετε τους όποιους αυτοδιοίκητους σχηματισμούς, ώστε μικροσκοπικά να εξυγιανθεί η πίεση και μακροσκοπικά η οικονομική στενοχώρια της χώρας. Ακόμα και σε «βαμμένες» οικογένειες πράσινες, μπλε, κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλιές ας μοιραστούν τα μέλη, ώστε τα μισά να ψηφίσουν τους αυτοδιοίκητους και τα λοιπά μέλη τους κομματικούς σας προστάτες. Δώστε μια ευκαιρία στη λογική και τη σύνεση να κυβερνήσει. Ας κάνουμε κάτι ονειρεμένο, ακόμα και αν το εκλογικό σύστημα είναι άκρως νοθευμένο και κάλπικο…».
Εμένα, τέτοιες σύγχρονες… Κασσάνδρες, μου δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Εσείς, τι λέτε, μπορεί ακόμη η Αριστερά κάνει «κάτι ονειρεμένο»;

Κώστας Στοφόρος
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!