Φοβούνται όσα έρχονται και μέσω της ΚΟΕ χτυπούν το ΣΥΡΙΖΑ

 

Όσα έγιναν στις 5 Μαρτίου έξω από την Βουλή είναι λίγο πολύ γνωστά: Χιλιάδες κόσμου -παρά την δυσκολία να φτάσει κανείς ως το κέντρο εκείνη την ημέρα- με έκδηλη οργή διαμαρτύρονταν για την με συνοπτικές διαδικασίες ψήφιση του νόμου που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις. Μέχρι την παραμονή, η ΓΣΕΕ αρνιόταν επίμονα να προκηρύξει γενική απεργία για τις 11/3 και το πρωί της 5/3 τελικά αναγκάστηκε να προχωρήσει στην κήρυξή της. Η αρχική πρόταση που έκανε ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος ήταν να μην γίνει τίποτα μέχρι το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική.

Όταν ο κ. Παναγόπουλος προσπάθησε να μιλήσει στη συγκέντρωση, εισέπραξε σχεδόν από όλους τους παρευρισκόμενους το δυνατό και παρατεταμένο γιουχάισμα. Η συνέχεια είναι γνωστή από τις τηλεοράσεις: τον πλησιάζουν και του πετούν ένα γιαούρτι, ένα μπουκάλι νερό και μια τυρόπιτα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αντιδρά και επιτίθεται μαζί με την ακολουθία του, γρονθοκοπώντας αυτόν που πέταξε την τυρόπιτα. Από ‘κει και πέρα γενικεύεται η «κλωτσοπατινάδα» και πέφτουν ψιλές. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο Παναγόπουλος δεν δέχθηκε επίθεση από οργανωμένη ομάδα με κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ, όπως ειπώθηκε στη συνέχεια.

Ακολουθεί η επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε διαδηλωτές, ενάντια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ψεκασμός –στην κυριολεξία- του γερονεολαίου Μανόλη Γλέζου, του ανθρώπου σύμβολο της Ελλάδας που αντιστέκεται.

Ακολούθως, εντός της Βουλής το «ντουέτο» Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Παπουτσής, με «σκερτσόζικες» αγορεύσεις αποδίδουν τα γεγονότα στην ΚΟΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η προβοκάτσια έχει ξεκινήσει.

Ενώ γίνονται δηλώσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζει τα γεγονότα όσο και της ΚΟΕ που δηλώνει καθαρά (και πολύ πριν την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ) ότι δεν έχει σχέση με όσα έγιναν, το απόγευμα εκδίδεται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) ανακοίνωση που επιμένει ότι οργανώθηκε δολοφονική ενέργεια και μάλιστα χτυπήθηκε ο κ. Παναγόπουλος από άτομα που κρατούσαν κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ.

Πέρα από αυτό, προχωρά σε μια πιο χοντροκομμένη κίνηση: Ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, να διερευνήσει πλήρως την υπόθεση. Αρχίζουν οι κάθε λογής διαρροές προς τα ΜΜΕ, και το MEGA πρωτοπορεί σε μένος στις «αποκαλύψεις» αυτής της «προσχεδιασμένης άνανδρης δολοφονικής επίθεσης που έκαναν οι αλητήριοι», μιλώντας για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΟΕ. Μια ολόκληρη εβδομάδα το θέμα απασχολεί τεχνητά, με παραγγελμένα ρεπορτάζ και διαρροές ψευδών ειδήσεων, όπως ότι υπάρχει βίντεο, υπάρχουν φωτογραφίες που φαίνονται και έχουν αναγνωριστεί μέλη της ΚΟΕ και άλλα τέτοια φαιδρά. Προσάγονται στην ασφάλεια που διενεργεί έρευνες δύο άτομα και καλούνται δύο εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης να καταθέσουν τι γνωρίζουν για το περιστατικό. Στην Ελευθεροτυπία, ο δημοσιογράφος κ. Μέγας εγκαλεί την Αυτόνομη Παρέμβαση ότι σκόπιμα άφησε απροστάτευτο τον Παναγόπουλο και αφήνει υπονοούμενα ότι τον παρέσυρε εκεί.

Τέλος, ο πολύς κ. Πάγκαλος, πάλι στο MEGA, χωρίς καμιά ντροπή επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την επίθεση στον Παναγόπουλο.

Είναι προφανής η ιδιαίτερη επιμονή που δείχνουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, της αστυνομίας και του συμπολιτευόμενου ΛΑΟΣ να στοχοποιηθεί η ΚΟΕ και -μέσω αυτής- ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, για να προλάβουν χειρότερες καταστάσεις.

Νοιώθουν ότι η οργή του λαού ανεβαίνει κατακόρυφα, φοβούνται αντιδράσεις που δεν θα ελέγχονται και νομίζουν πως με την άσκηση πίεσης σε Αυτόνομη Παρέμβαση, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΟΕ θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να απομονώσουν και να χτυπήσουν – καταστείλουν τη λαϊκή οργή, όταν αυτή εκδηλωθεί. Μάταιος κόπος.

 

Δήλωση στελέχους ΚΟΕ

Μιλώντας στο «δρόμο» στέλεχος της ΚΟΕ, τόνισε ότι «οι διαστάσεις που δόθηκαν στο επεισόδιο με τον Παναγόπουλο εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των αφεντικών της στην Ε.Ε., της εργοδοσίας και του υποταγμένου συνδικαλισμού, να περιορίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούν τα νέα μέτρα και να προλάβουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν αφαιρούνται κατακτήσεις δεκαετιών, όταν περιορίζεται δραματικά το εισόδημα των εργαζόμενων, όταν ο κόσμος αδυνατεί να τα βγάλει πέρα και δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει, τότε αυτός ο κόσμος “θα πάρει με τις πέτρες” όλους αυτούς που ευθύνονται για τη σκληρή επίθεση που δέχεται».

«Και αυτή την αντίδραση του κόσμου τη φοβούνται. Το επεισόδιο με τον Παναγόπουλο τους τρόμαξε, γιατί είδαν ξεκάθαρα ότι από ΄δω και πέρα η λαϊκή οργή δεν θα μπορεί εύκολα να μπει σε καλούπια, να περιοριστεί σε ανεκτά και καθωσπρέπει πλαίσια. Φοβούνται ότι θα γίνει μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο που θα τους πνίξει. Γι’ αυτό έσπευσαν να αναδείξουν το επεισόδιο με τον Παναγόπουλο σε μείζον ζήτημα (ενώ δεν ακούστηκε λέξη για την αστυνομική επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Μ. Γλέζο), προειδοποιώντας έτσι όσους αγωνίζονται να μην ξεφύγουν από τα ανεκτά πλαίσια γιατί θα αντιμετωπιστούν με άγρια καταστολή, με συκοφαντίες, με ποινικοποίηση των λαϊκών εκδηλώσεων και αγώνων», σημειώνει το στέλεχος της ΚΟΕ.

Και καταλήγει: «Η αυθαίρετη και γκαιμπελίστικη χρέωση του επεισοδίου στη ΚΟΕ και η στοχοποίησή της έχει να κάνει με το ότι στην ΚΟΕ βλέπουν μια δύναμη επικίνδυνη για τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Δηλώσαμε ότι δεν συμμετείχαμε στο επεισόδιο, ότι δεν συμφωνούμε με πρακτικές ατομικού ξυλοδαρμού και ότι αντιπαλεύουμε τον υποταγμένο, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό με πολιτικά μέσα. Θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των Βρυξελλών, για να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να αποκρούσει την επίθεση που δέχεται, για την ανάπτυξη ενός εργατικού και λαϊκού κινήματος πέρα κι έξω από τις ξεπουλημένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!