Θετικό και αισιόδοξο ήταν το κλίμα κατά την πρώτη συνέλευση της Ανυπότακτης Πολιτείας, η οποία κατήλθε στις δημοτικές εκλογές στην Πάτρα με επικεφαλής τον Χρήστο Πατούχα καταγράφοντας ποσοστό 4,48% και καταλαμβάνοντας μία έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη συνέλευση συζητήθηκε η πλούσια εμπειρία που βγήκε μέσα από την προεκλογική περίοδο, καθώς η δράση της κίνησης, η οποία κατάφερε να συσπειρώσει ένα ευρύ δυναμικό δυνάμεων τόσο στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού όσο και γύρω από αυτό που, όπως τονίστηκε και από τον επικεφαλής, ήταν καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία της παράταξης.
Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν οι πρώτες απόψεις για τις επόμενες πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ανυπότακτη Πολιτεία, ενώ συγκροτήθηκε και η συντονιστική επιτροπή της παράταξης με αντιπροσωπευτικότητα από όλους τους συνενούμενους Δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα.

Εκφράστε
την αποδοκιμασία σας
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της για το δεύτερο γύρο των εκλογών στην Πάτρα η Ανυπότακτη Πολιτεία σημειώνει:
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας και την πολιτική μας ανάλυση καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο δεύτερος γύρος των Δημοτικών Εκλογών δεν αποτελεί δίλημμα για μας. Αποτελεί δίλημμα για τον τοπικό και κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, για το ποιος από τους δύο υποψηφίους θα εφαρμόσει αποτελεσματικότερα την κυβερνητική πολιτική.
Εμείς θέλουμε να τονίσουμε ότι η προσπάθεια μας θα είναι να τους εμποδίσουμε στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Θέλουμε ακόμα να προσθέσουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και τα πολιτικά χαρακτηριστικά της αποχής, συνιστά ευρύτατη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της πολιτικής των δυο υποψηφίων.
Η παράταξή μας θα είναι παρούσα και θα πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση του αγώνα των συνδημοτών μας σε όλη την έκταση του Δήμου, για κάθε τοπικό ή ευρύτερο πρόβλημα, θα είναι παρούσα στους αγώνες για τα προβλήματα των εργαζόμενων και των νέων.
Δεν θα υπερψηφίσουμε κανένα από τους δύο υποψηφίους και καλούμε τους ψηφοφόρους και όλους τους συνδημότες μας να κάνουν το ίδιο.
Με τον τρόπο αυτό θα βρει πρακτικότερη έκφραση η αποδοκιμασία μας, θα είναι η προειδοποίησή μας ότι θα αντιπαλέψουμε κάθε αντιλαϊκή λύση».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!