Πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα διεθνούς αλληλεγγύης

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, εξακολουθούν καθημερινά να φτάνουν απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα του ελληνικού λαού και χαιρετισμοί ολόθερμης αλληλεγγύης προς το ΣΥΡΙΖΑ. Κυριολεκτικά, ο κόσμος ολόκληρος έχει αυτό τον καιρό το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα. Κι αν ο αντίπαλος φοβάται και ταυτόχρονα ετοιμάζεται να εξαπολύσει κεραυνούς εναντίον ενός λαού που τολμά να σταθεί ορθός, τα κινήματα και εκατομμύρια απλοί άνθρωποι εμπνέονται από το ελληνικό παράδειγμα. Πέρα από τις οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς και των λαϊκών κινημάτων, αμέτρητοι «απλοί» άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν την υποστήριξή τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν βέβαια οι Έλληνες μετανάστες, που κυριολεκτικά βομβαρδίζουν με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλέφωνα τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αγωνία τους για το πώς μπορούν να βοηθήσουν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
Δεκάδες μηνύματα έχει δεχτεί και η ΚΟΕ από κινήματα και κόμματα όλων των ηπείρων. Το Κόκκινο Κόμμα Νορβηγίας στο πρόσφατο Συνέδριό του υιοθέτησε ειδική απόφαση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό: «Αυτά που επιχειρεί εδώ και δυο χρόνια η τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Ελλάδα, παλιότερα συνέβαιναν μόνο σε καθεστώτα φασιστικής δικτατορίας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Νορβηγίας επειδή, αντί να συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό που παλεύει για την επιβίωσή του, βοηθά το χρηματιστικό κεφάλαιο να συνεχίσει τις επιθέσεις του». Από την Ισλανδία, το Κόκκινο Φόρουμ γράφει: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Μας βοηθά να αποκτήσουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, ώστε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Γνωρίζουμε ότι θα αυξηθεί η πίεση στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός σύντομα θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την αρχική νίκη». Το ιρλανδικό ρεπουμπλικανικό σοσιαλιστικό κόμμα EIRIGI διακηρύττει: «Μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, η Ελλάδα και ο γενναίος λαός της έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερες προκλήσεις. Χάρη, όμως, στο αποτέλεσμα που ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό, τώρα ανοίγει προοπτική διεξόδου προς ένα καλύτερο μέλλον».
Το Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο και το Κ.Κ. Φιλιπίνων χαιρετίζουν την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και επισημαίνουν: «Οι βουλευτικές έδρες που κερδίσατε είναι ένα πρόσθετο όπλο στον αγώνα σας. Συνδυάζοντάς τις με το κοινοβούλιο των δρόμων, θα πολεμήσετε πιο αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που υποστηρίζουν την τρόικα, και ο λαός της Ελλάδας θα βρεθεί πιο κοντά στη νίκη».
Από τη μακρινή Αϊτή, το Νέο Κ.Κ. γράφει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα νέα από την Ελλάδα! Για μια ακόμη φορά, ο λαός της έριξε γερό χαστούκι στους δυνάστες του, που τόσο τον είχαν περιφρονήσει». «Με την εκλογική επιτυχία της Αριστεράς έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους να ελπίζουμε ότι, κάθε μέρα που περνά, φέρνει τον αδελφό ελληνικό λαό πιο κοντά στην εκπλήρωση των δίκαιων πόθων του, προς όφελος του ίδιου και όλων των λαών που αγωνίζονται για δικαιοσύνη», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του το PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης). Από την Αργεντινή, το PCR (Επαναστατικό Κ.Κ.) διαμηνύει: «Συγχαρητήρια στον εξεγερμένο ελληνικό λαό, που εδώ και δυο χρόνια γράφει ιστορία, και δύναμη στην Αριστερά που τολμά να αγωνίζεται και να νικά!».

Ε.Φ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!