Δυναμώνει η υποστήριξη στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς και την υποψήφια περιφερειάρχη Δέσποινα Σπανούδη από κόσμο της Αριστεράς αλλά και οργανώσεις και κινήσεις της ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό την ώρα που γίνεται προσπάθεια να καταγραφεί η συγκεκριμένη αυτοδιοικητική κίνηση σαν προϊόν ενδοαριστερής διαμάχης. Κάτι το οποίο είναι ανακριβές αφού, όπως έχουμε παρουσιάσει και σε προηγούμενα τεύχη του Δρόμου, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα είναι ένας χώρος συνάντησης αγωνιστών από όλη την περιφέρεια της Στερεάς που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της περιοχής.

Ακόμα είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι το Αυτοδιοικητικό Κίνημα συγκροτήθηκε με διαδικασίες «από τα κάτω», με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και εμπνέει ολοένα και περισσότερους πολίτες της περιοχής.
Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνεται και από την υποστήριξη που γνωρίζει ο συνδυασμός από κόσμο της ευρύτερης Αριστεράς αλλά και από μια σειρά οργανώσεων που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν εφτά οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΚΟΑ, ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, Οικοσοσιαλιστές, ομάδα ΡΟΖΑ) που υποστηρίζουν το Αυτοδιοικητικό Κίνημα και την υποψήφια περιφερειάρχη Δέσποινα Σπανούδη. Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων τονίζουν: «Ένα από τα σχήματα που παίρνουν μέρος στις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη και ανταποκρίνονται πλήρως στη λογική της απόφασης του πανελλαδικού συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, με υποψήφια περιφερειάρχη την Δέσποινα Σπανούδη. (…) Στο σχήμα αυτό, που συγκροτήθηκε από τις αρχές του χρόνου, συμμετέχουν ενεργά άνδρες και γυναίκες από όλες τις δυνάμεις που συγκροτούν το ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαδικασίες ανοιχτές, δημοκρατικές, άψογες. Εκτιμούμε, ακόμη, βαθύτατα ότι υποψήφιος περιφερειάρχης είναι γυναίκα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια ευρωβουλευτής του και μοναδική υποψήφια περιφερειάρχης στην Επικράτεια. Στηρίζουμε το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς. Καλούμε τον Συνασπισμό, του οποίου πολλά στελέχη και μέλη συμμετέχουν ενεργά σε αυτό, έστω και τώρα να συμβάλει στην ενιαία εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Επιστολή εφτά μελών του ΣΥΝ συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του Αυτοδιοικητικού Κινήματος
Ακόμα με επιστολή που δόθηκε στον τύπο εφτά μέλη του ΣΥΝ που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του Αυτοδιοικητικού Κινήματος επικρίνουν την κεντρική απόφαση του κόμματος να κατεβάσει άλλον συνδυασμό στην συγκεκριμένη περιφέρεια και να μην υποστηρίξει το Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Τα μέλη του ΣΥΝ, Δημήτρης Δελβενακιώτης, υποψήφιος σύμβουλος Βοιωτίας, Κώστας Κουρκούτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Παγώνα Κατσίκη, υποψήφια σύμβουλος Βοιωτίας, Κώστας Ντούσικος, υποψήφιος σύμβουλος Φθιώτιδας, Αγησίλαος Αργύρης, υποψήφιος σύμβουλος Φθιώτιδας, Κώστας Κότσιαλος, υποψήφιος σύμβουλος Φθιώτιδας και Κώστας Δαύλειας, υποψήφιος σύμβουλος Εύβοιας στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Δυστυχώς η επιλογή του κόμματός μας κεντρικά για το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Στερεάς δεν ήταν σωστή. Σε στιγμές κατακερματισμού των δυνάμεων της Αριστεράς και της οικολογίας, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, με υποψήφια περιφερειάρχη τη Δέσποινα Σπανούδη, αποτελεί υπόδειγμα μιας ευρύτερης και ελπιδοφόρας συνάντησης. Εκτός από ένα αξιόλογο μέρος των μελών του ΣΥΝ της περιφέρειάς μας, το υποστηρίζουν με τη συμμετοχή μελών τους τόσο η συντριπτική πλειοψηφία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλοι πολιτικοί χώροι (Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγοι Πράσινοι). Μαζί με αυτούς αλλά και ένα μεγάλο αριθμό ανένταχτων πολιτών, συνεργαζόμαστε εδώ και μήνες στο πλαίσιο μιας παρέμβασης που έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι αξίζει της υποστήριξής μας. (…) Με τη συμμετοχή μας στο ενωτικό ψηφοδέλτιο του Αυτοδιοικητικού Κινήματος της Περιφέρειας Στερεάς επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό ήταν και παραμένει φιλόξενο για τον ΣΥΝ, ιδανικό για τη δράση των μελών του. Λυπόμαστε που δεν έχει γίνει το αυτονόητο έτσι ώστε ολόκληρο το κόμμα μας να δίνει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις γραμμές του. Για να ενισχυθεί εντέλει και το ίδιο αποφασιστικά από τη συνάντησή του με ένα μεγάλο αριθμό ενεργών πολιτών της περιφέρειάς μας αντί να απομονώνεται από αυτούς μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.»

Ν.Τ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!