Ο ΔΟΛ βγάζει τη γλώσσα στα συνδικάτα

Το επόμενο βήμα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, μετά τις μαζικές απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων και το κλείσιμο των Ελληνικών Γραμμάτων ήταν εξίσου ηχηρό: κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης του Βήματος.
Τι κι αν πριν 58 ημέρες, η εργοδοσία και τα τσιράκια της ανεμίζοντας στον αέρα τη διατήρηση της καθημερινής έντυπης έκδοσης, εκβίασε τους συντάκτες να «αποκηρύξουν» την απόφαση της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης για 48ωρη απεργία συμπαράστασης στις απολύσεις των συναδέλφων τους διοικητικών; Τι κι αν τότε για να διασπάσει το μέτωπο των εργαζομένων διακήρυσσε ότι δεν θα απολυθούν συντάκτες, αλλά μόνο διοικητικοί; Τι κι αν χρησιμοποιώντας τις κυβερνητικές διασυνδέσεις του το συγκρότημα, πέτυχε να πουλήσει το ακίνητο όπου στεγάζεται και να το επανεκμισθώσει για 12 χρόνια, ουσιαστικά παίρνοντας δάνειο 26 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα;
Η αναστολή της έκδοσης ήταν το αναμενόμενο χτύπημα και ο Στ. Ψυχάρης δεν δεσμεύτηκε απέναντι στην ΕΣΗΕΑ για απορρόφηση των εργαζομένων. Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Βήμα σήμερα στην ΕΣΗΕΑ θα είναι καθοριστική για την απάντηση που πρέπει να δώσουν.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!