Ερωτηματικά προκαλεί το υψηλό μίσθωμα που πληρώνει ο Δήμος Θέρμης για τα κτίρια των δύο παιδικών σταθμών

Προβληματισμό δημιουργεί στους κατοίκους του Δήμου Θέρμης Ν. Θεσσαλονίκης, το γεγονός του πολύ υψηλού ενοικίου το οποίο πληρώνει ο δήμος για τη χρήση δύο ιδιωτικών κτιρίων ως παιδικών σταθμών. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν οι πολίτες Νέου Ρυσίου, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός «Μελισσόπουλα» πληρώνει ενοίκιο 4.900€, ενώ τα «Ελαφάκια» πληρώνουν 3.900€ το μήνα! Παρά το γεγονός ότι τα κτίρια αυτά είναι μεγάλα, μεσίτες της περιοχής διαβεβαιώνουν ότι το αντίτιμο θα μπορούσε να είναι μικρότερο του μισού σημερινού ενοικίου. Αν λάβει, δε, κανείς υπ’ όψιν του τον αριθμό των ξενοίκιαστων μεγάλων κτιρίων στην περιοχή (επιχειρήσεις οι οποίες έβαλαν «λουκέτο») και την κάθετη πτώση των ενοικίων, καθώς και την κατάσταση των εν λόγω κτιρίων, το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει ο δήμος είναι πραγματικά εξωφρενικό. Για τα δε «Μελισσόπουλα», γονείς καταγγέλλουν ότι η έξοδος προς την κύρια οδική αρτηρία είναι επικίνδυνη λόγω μειωμένης ορατότητας.  
Παρά το ότι όλες οι διαδικασίες των συμβολαίων ήταν σύννομες και παρά το ότι έγιναν και οι απαραίτητες μειώσεις τις οποίες προβλέπει ο νόμος για τα μισθωμένα ακίνητα του Δημοσίου, τέτοιες που οδήγησαν στα ποσά των 4.900 και 3.900€ το μήνα για τους δύο παιδικούς σταθμούς, στους πολίτες της περιοχής έχει προκαλέσει προβληματισμό το γεγονός ότι το τεκμήριο του ενοικίου είναι μαχητό. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Θέρμης θα μπορούσε να προσφύγει στα δικαστήρια και να αποδείξει ότι η μείωση της μισθωτικής αξίας του ακινήτου είναι μεγαλύτερη από το ποσοστό που καθόρισε ο νόμος και έτσι να επιτύχει αντίστοιχη μείωση του μισθώματος.
Όταν, μάλιστα, πολίτης της περιοχής κατέθεσε εγγράφως προτάσεις για τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα εξετάσει το θέμα, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με περισσή αλαζονεία, απάντησε μεταξύ άλλων: «Η τελευταία αυτή πρόταση είναι επίσης παράνομη και κατά συνέπεια απαράδεκτη. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι οφείλεται είτε σε παντελή άγνοια των θεσμών και των νόμων είτε σε ευήθεια». Μάλλον όμως δεν αρμόζει σε κανένα δήμαρχο, ούτε φυσικά στον συγκεκριμένο, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και εξασφάλισε την εκλογή του με πολυσυλλεκτικές -δεξιές αλλά και αριστερές- υποψηφιότητες, να επιτίθεται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε πολίτες κατηγορώντας τους για ευήθεια, δηλαδή βλακεία.

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει;
Έντονες φημολογίες, οι οποίες κυκλοφορούσαν μεταξύ των δημοτών, επιβεβαιώθηκαν επίσημα τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παιδικού Σταθμού «Μελισσόπουλα». Το εν λόγω κτίριο είναι ιδιοκτησίας Σωκράτη και Πασχάλη Σαμαρά και η επικαρπία του έχει μεταβιβαστεί στα τέκνα τους. Επισημαίνουμε ότι ο Σωκράτης Σαμαράς είναι αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», μας απάντησε ένας πολίτης όταν τον ρωτήσαμε για το πώς σχολιάζει το γεγονός.
Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Θέρμης είναι ένας από τους πλουσιότερους δήμους στην Ελλάδα, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του την αναλογία προϋπολογισμού με τους λίγους -παρά την τεράστια οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών- κατοίκους, με έσοδα που προέρχονται από το Καζίνο Θεσσαλονίκης το οποίο βρίσκεται μέσα στα όρια του δήμου, από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και από τα θερινά κέντρα διασκέδασης της περιοχής.  

Κ.Ντ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!