«Σας ζητούμε να συμμετάσχετε στην πάλη μας κατά της απόφασης της Success Resources, μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε στη Σιγκαπούρη που σκοπεύει να φέρει στη Μαλαισία τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τ. Μπλερ, ως επιχορηγούμενο ομιλητή στο Εθνικό Συνέδριο Πρωτοπόρων, το οποίο θα διεξαχθεί στις 23-25 Απριλίου 2010.

 

Είμαστε ενάντιοι σ’ αυτή την απόφαση, γιατί πιστεύουμε ότι ο Μπλερ είναι εγκληματίας πολέμου, εξαιτίας του ρόλου του στην επίθεση κατά του Ιράκ. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της Νυρεμβέργης ο επιθετικός πόλεμος είναι υπέρτατο έγκλημα. Αυτός ο πόλεμος αντιβαίνει επίσης στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και έχει προκαλέσει το θάνατο σε πάνω από ένα εκατομμύριο Ιρακινούς. Το να έρθει στη χώρα μας ο Μπλερ αποτελεί παραβίαση της φυσικής δικαιοσύνης και λοιδορία εκείνων των Ιρακινών που έχουν πληρώσει με τη ζωή τους τον παράνομο πόλεμό του.

Μέχρι τώρα, οι δολοφονίες, η σφαγή και τα τεράστια βάσανα (των Ιρακινών) συνεχίζονται. Ελπίζουμε ότι οι μαλαισιανές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τα μέλη και οι υποστηρικτές τους που συμπαρίστανται στους Ιρακινούς θα υπογράψουν αυτή την αίτηση και θα διαμηνύσουν στον Μπλερ και τους οργανωτές ότι είναι ανεπιθύμητος στη Μαλαισία». Μ’ αυτή την ανακοίνωση δημοσίευσε την αίτηση κατά της παρουσίας του Τ. Μπλερ, απευθυνόμενη σε όλες τις ΜΚΟ της Μαλαισίας η οργάνωση Perdana για την Παγκόσμια Ειρήνη.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπό της:

www.perdana.org.my

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!