Μαζική υπήρξε η καταδίκη της πρωτοφανούς επέλασης των ΜΑΤ στην Ακρόπολη, εναντίον των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο: την καταβολή δεδουλευμένων 22 μηνών και το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία.

Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική καταδίκασε τον άγριο ξυλοδαρμό συμβασιούχων και δημοσιογράφων, Ελλήνων και ξένων: «ο πρωθυπουργός των ξένων Γ. Παπανδρέου εμπνεύσθηκε από τον Ξέρξη, τον Μοροζίνι και τον Λόρδο Έλγιν στη σημερινή στρατιωτική εισβολή στην Ακρόπολη. Δεν ήταν μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Από τη μια είναι ντροπή σε όλο τον κόσμο να μεταδίδεται η εικόνα μιας Ακρόπολης που πολιορκείται με χημικά από την αστυνομία.
Αυτό είναι βεβήλωση, η Ακρόπολη είναι παγκόσμιο σύμβολο Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Από την άλλη, όμως, είναι ένα μήνυμα ελπίδας προς όλον τον πλανήτη ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι –στον δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι– αντιστέκονται μαχητικά στην Τρόικα και το πρόγραμμά της για την κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους και της Δημοκρατίας»… «Μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Περιφέρεια χρειάζεται μια ριζοσπαστική διοίκηση όπως είναι η Ελεύθερη Αττική. Αποφασισμένη να σταθεί ενάντια στην τρόικα, δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων, μαχητική για τη λύση τους, που δεν θα επιτρέπει να φτάνουμε σε τέτοιες ιεροσυλίες», κατέληξε ο Α. Αλαβάνος. Την έντονη αποδοκιμασία της εξέφρασε και η ΑΔΕΔΥ: «Είναι άξιο απορίας όλοι όσοι κόπτονται για την πολιτιστική εικόνα της χώρας, χρεώνοντας στους εργαζόμενους την “κλειστή” Ακρόπολη, αν είναι υπερήφανοι για τη σημερινή εικόνα εισβολής των ΜΑΤ στον ιστορικό χώρο που θα “ταξιδέψει” από τις τηλεοράσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου» σημειώνει στην ανακοίνωσή της. «Για πρώτη φορά μετά το 1944, δυνάμεις επιβολής της τάξης κατέλαβαν την Ακρόπολη των Αθηνών!» τονίζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και προσθέτει: «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη για την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, περιγελά τη μνήμη και τη νοημοσύνη μας»… «Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ωμή βία για να υποτάξει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και διεκδικούν σταθερή δουλειά».
Την άγρια επίθεση καταδικάζει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διαπιστώνοντας ότι «η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής προδίδει εκκωφαντική αδυναμία πολιτικής διαχείρισης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της προστασίας και ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», ενώ ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού Θεσσαλίας-Μακεδονίας-Θράκης, στο ψήφισμα που εξέδωσε, καταδικάζει «απερίφραστα πρακτικές που μόνο τον πολιτισμό και το μνημείο της Ακρόπολης δεν τιμούν!».
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!