Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία για την πιο γρήγορη διάψευση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Η «αναδιαπραγμάτευση», η «επιμήκυνση», η «διασφάλιση του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας», τα «18 ισοδύναμα μέτρα που θα παρουσιαστούν στην τρόικα» και η «μη περαιτέρω επιβάρυνση των Ελλήνων», μετατράπηκαν σε αριθμούς που αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια περικοπών στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, περαιτέρω καταπάτηση των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, νέους φόρους και ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο εσωτερικό, σε διεθνές επίπεδο η Ελλάδα ντροπιάζεται όλο και περισσότερο, με τις «σφαλιάρες» της Μέρκελ και τα πολυποίκιλα «nein», να ανταποκρίνονται στην οσφυοκαμπτική στάση του πρωθυπουργού, η οποία θυμίζει συμπεριφορά δουλοπρεπή μεσαιωνικού βασσάλου προς τον ηγεμόνα του.
Προς τέρψη των διεθνών και ντόπιων πιστωτών μας, λοιπόν, η Ελλάδα καλείται να περικόψει 11,5 δισ. ευρώ. Μέτρα που θα ανακοινωθούν γύρω στις 14 Σεπτεμβρίου, ώστε να εμφανιστούμε στην τρόικα ως «καλά παιδιά». Όμως, επειδή η σφαλιάρα των Βορειοευρωπαίων γειτόνων μας ήταν αρκετά δυνατή, η κυβέρνηση στην οποία ηγείται ο κ. Σαμαράς αποφάσισε εμμέσως να διπλασιάσει τα μέτρα, ώστε μέχρι το 2014 να περικοπούν σχεδόν 22,5 δισ. ευρώ. Αναλυτικά, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανακοίνωσε «μαύρη τρύπα» ύψους 2,24 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως μια ενδεχόμενη απόκλιση του Προϋπολογισμού περί τα 2,5 με 3 δισ. ευρώ θα προστεθεί αμέσως στα μέτρα περικοπής δαπανών της διετίας 2013-2014, τα οποία σημειωτέον έχουν ήδη αυξηθεί από τα αρχικά 11,5 δισ. ευρώ στα 13,5 δισ. ευρώ, καθώς η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για να επιτύχει «τους στόχους της».
Με βάση τα παραπάνω, η περικοπή δαπανών για τη διετία 2013-2014 θα φτάσει ακόμα και τα 16,5 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο, όμως, πρέπει να προστεθούν και οι προβλεπόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις που υπερβαίνουν τα 3 δισ. ευρώ, εκτινάσσοντας το συνολικό πακέτο μέτρων στα 19,5 δισ. ευρώ. Προσθέτοντας και τα ύψους 3 δισ. ευρώ μέτρα του 2012, η υπό διάλυση κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με το εξωφρενικό ποσό των 22,5 δισ. ευρώ σε περικοπές, κάτι που φυσικά θα βαθύνει την ύφεση και θα διαλύσει οριστικά τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η.Σ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!