Πρωτοσέλιδα εφημερίδων, εμπρησμοί αυτοκινήτων και πόλεμος ανακοινώσεων στήνουν πολεμικό σκηνικό

Ή είσαι με τους πρυτάνεις ή είσαι με τους «άλλους». Ενδιάμεση, πλέον, επιλογή δεν υπάρχει. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο ΑΠΘ, με τις πρυτανικές Aρχές να βρίσκονται στο στόχαστρο εφημερίδων, το αυτοκίνητο του αντιπρύτανη, Γιάννη Παντή, να ανατινάζεται και κύκλους της πρυτανείας να κάνουν λόγο για πόλεμο συμφερόντων.
Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ του ΑΠΘ, δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα -πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις εναντίον των πρυτανικών Αρχών- που έκανε λόγο για «δωράκι» του αντιπρύτανη Γιάννη Παντή, στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αξίας 700 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο αντιπρύτανης χάρισε στην ηθοποιό μετά από συνάντηση που είχαν, ένα iphone με το λογαριασμό να καλύπτεται από το λογιστήριο του ΑΠΘ.
Οι πρυτανικές Αρχές εξέδωσαν άμεσα ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για επίθεση διασυρμού του ΑΠΘ και της διοίκησής του, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι «οι ενορχηστρωτές των καταγγελιών εκμεταλλεύονται την κρίση που μαστίζει τον τόπο και κατασκευάζουν στόχους εκτόνωσης της κοινωνικής οργής».
Σύμφωνα με τις πρυτανικές Αρχές, τα δημοσιεύματα αποκρύπτουν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τιμολόγιο δεν εγκρίθηκε και δεν πληρώθηκε ποτέ από το πανεπιστήμιο και ότι ο πληροφοριοδότης (και μέχρι πρότινος υπεύθυνος του καταστήματος Λογότυπος) είχε ήδη απολυθεί κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες. «Βάσει των αναλυτικών στοιχείων που προσκόμισε ο αντιπρύτανης, είναι προφανές ότι οι καταγγελίες του υπεύθυνου του καταστήματος είναι κατασκευασμένες, προκειμένου αρχικά να «διαπραγματευτεί» την παραμονή του στη θέση του και στη συνέχεια να εκδικηθεί για την απόλυσή του», αναφέρει το ΑΠΘ στην ανακοίνωσή του και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον της εφημερίδας.
Από την Πρυτανεία ισχυρίζονται ότι η αρχή των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων έγινε την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011, «όπου παρουσιάστηκε ως «σκάνδαλο» κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος οι καθόλα νόμιμες, διαφανείς και εγκεκριμένες από τη Σύγκλητο αποζημιώσεις των πρυτανικών Αρχών για το συντονισμό έργων που αφορούν το στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προβολή του ιδρύματος. Η επιλογή της υλοποίησης των δράσεων αυτών με αυτεπιστασία, που αντικατέστησε προηγούμενη πρακτική, όπου οι ίδιες δράσεις ανατίθεντο σε τρίτους με πολλαπλάσιο κόστος για το πανεπιστήμιο, προκάλεσε, προφανώς, αντιδράσεις».
Τα δημοσιεύματα επανήλθαν το καλοκαίρι του 2012 με «αποκαλύψεις» σχετικά με τη συμμετοχή του πρύτανη και δύο εκ των αντιπρυτάνεων σε κοινωνική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, επιβαρύνοντας ερευνητικά κονδύλια.
Οι πρυτανικές Αρχές, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι «τα δημοσιεύματα αποκρύπτουν το πραγματικό γεγονός της παρουσίας των πρυτανικών Αρχών στην Κωνσταντινούπολη, κατά το επίμαχο διάστημα, για την παρακολούθηση της πορείας του έργου Διερεύνηση μεθόδων αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».
Καθηγητές και άνθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση στενά δήλωναν στον Δρόμο, μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα, ότι οι πρυτανικές Αρχές έχουν προς το παρόν κερδίσει όλες τις μάχες και έχουν δώσει απαντήσεις σε όλες τις κατηγορίες, ενώ τονίζουν ότι πρόκειται για τη διοίκηση που νοικοκύρεψε το ΑΠΘ, παρά το μπάχαλο που επικρατεί στις υπηρεσίες του πανεπιστημίου.

Λ.Α.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!