Μήνυση κατά των μελών των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα, καθώς και κατά του επικεφαλής τους άσκησε αμερικανίδα υπήκοος που κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, δέχθηκε απρόκλητη δολοφονική επίθεση.
 
Τη μήνυσή της συνοδεύει και επιστολή που υπογραφεί ομάδα γνωστών προσωπικοτήτων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με αίτημα την παύση της αστυνομικής βίας κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα. Μεταξύ των υπογραφόντων συγκαταλέγεται ο γλωσσολόγος και συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκι, η φιλόσοφος Τζούντιθ Μπάτλερ και ο κοινωνιολόγος Ιμάνουελ Βαλερεστάιν.
 
Η κοπέλα τραυματίστηκε από την απρόκλητη επίθεση στο κεφάλι, τον ώμο και το πόδι ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι αστυνομικοί την χτυπούσαν ακόμα και όταν πλέον ήταν αναίσθητη και αιμορραγούσε στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού και νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες με πολλαπλά τραύματα σε κεφάλι, πλάτη, ώμους, αυχένα και την κοιλιακή χώρα ενώ διαγνώστηκε κάταγμα στο κεφάλι και μόνιμη βλάβη στο εσωτερικού του αυτιού, από τα οποία υποφέρει μέχρι και τώρα.Όπως αναφέρεται και στην επιστολή των προσωπικοτήτων: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα Δέλτα πραγματοποιεί μια τόσο βίαια επίθεση ενάντια σε διαδηλωτές στην Αθήνα – χαρακτηριστικά, η ομάδα Δικαίωμα κατέθεσε μήνυση εναντίον της ομάδας Δέλτα την προηγούμενη εβδομάδα για την προσπάθειά της να διαλύσει πορεία με την επίθεση εναντίον του μπλοκ αυτής κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας της 15ης Δεκέμβρη 2010. Μήνυση έχει επίσης καταθέσει η καθηγήτρια κ. Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν άνδρες της ομάδας Δέλτα την χτύπησαν με τις μηχανές τους κατά τη διάρκεια της πορείας της 6ης Δεκέμβρη 2009. […] Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η Ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή αυτή της όξυνσης της κρίσης και της διεθνούς αστάθειας, επιλέγει να στρέψει τις αστυνομικές της δυνάμεις εναντίον της νόμιμης εκφοράς πολιτικού λόγου, χτυπώντας και παρενοχλώντας διαδηλωτές.»
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!