ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

 

Το Δίκτυο Κομμουνιστών συμμετέχει στη συγκέντρωση-διαδήλωση κάτω από την ελληνική πρεσβεία της Ρώμης, που οργανώνουν τα συνδικάτα βάσης.

Η Ελλάδα περνάει κρίσιμες στιγμές. Τα συνδικάτα και οι ταξικές δυνάμεις προκήρυξαν διήμερη γενική απεργία για την τετάρτη και πέμπτη, ενάντια στο αντιλαϊκό σχέδιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο και  πλήττει τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Στην Ελλάδα κατέρευσε το φετίχ των μεταρρυθμίσεων προς τις οποίες  τα ισχυρά συμφέροντα θέλουν να εγκλωβίσουν τις λαικές διεκδικήσεις. Η έλευση της κυβέρνησης του “σοσιαλιστικού” ΠΑΣΟΚ έγινε στα πλαίσια εναλλαγής των κυρίαρχων τάξεων  στην εξουσία, που επιχειρείται να επιβληθεί σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς σαν μονόδρομος. Σήμερα στην Ελλάδα ο κόσμος παλεύει για ουσιαστικές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές, που θα ήταν σε θέση να αναχαιτίσουν το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδειξε πια το αληθινό ιμπεριαλιστικό της πρόσωπο.

Σήμερα στην Ελλάδα επενεργούν πολλοί αποφασιστικοί παράγοντες. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν αντιληφθεί πως αν περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ θα υπονομευτεί το μέλλον τους και θα παραδοθεί υποθήκη στις τράπεζες και στους αστικούς χρηματιστικούς κύκλους. Οι ψευδαισθήσεις για τα μετριοπαθή κόμματα διαλύθηκαν από την πραγματικότητα.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν αντικειμενικές δραμματικές εξαιρετικές συνθήκες , αλλά και σημαντικές πολιτικές δυνάμεις: ισχυρά κομμουνιστικά κόμματα, εδραιωμένα στη συνείδηση του κόσμου και αγωνιστικά, σαν το ΚΚΕ , την ΚΟΕ και άλλες ταξικές οργανώσεις της αριστεράς, υπάρχουν συνδικάτα που αγωνίζονται αποφασιστικά στα πλαίσια της πολιτικής των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων.

Στην Ελλάδα θα μπορούσε να κλείσει ή να ανοίξει μια πολιτική προοπτική τεράστιου ενδιαφέροντος για όλο το ευρωπαΪκό ταξικό κίνημα.Η θέση μας είναι στο πλάι των ελλήνων συντρόφων και εργαζομένων, τους οποίους οφείλουμε να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο, ξεκινώντας από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και τα προξενεία της Ελλαδας στη χώρα μας.

Στη Ρώμη και σε άλλες ιταλικές πόλεις έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις από τα συνδικάτα βάσης και από την αντικαπιταλιστική αριστερά. Πρέπει να συμμετάσχουμε αποφασιστικά και με αισιοδοξία σε κάθε πρωτοβουλία συμπαράστασης των ελλήνων συντρόφων.

La Rete dei Comunisti

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!