Το Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στην οδό Πανεπιστημίου 37 σας προσκαλεί στο μήνα Γραφιστικής-Design , που ξεκινά από την 1η Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου, σε συνεργασία με το περιοδικό Gr design.

Με ειδικό αφιέρωμα στα βιβλία γραφιστικής Ελλήνων δημιουργών και με πρόγραμμα διαλέξεων, παρουσιάζεται μόνιμη έκθεση έργων από ελληνικά βιβλία design.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.
Εκθέτουν: Δημήτρης Αρβανίτης, Beetroot, Designers United, Greekinfographics, Πάνος Κωνσταντόπουλος, Ζωή Κατσιγιάννη, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φώτης Πεχλιβανίδης.

Τετάρτη 10 Απριλίου, ώρα 12:00 Για την εκπαίδευση στο ντιζάιν
Παρουσίαση του νέου περιοδικού των εκδόσεων gramma Gr design.
Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιασθεί και το νέο βιβλίο των Εκδόσεων Gramma 10+1 σχεδιαστές τυπογραφικών στοιχείων, 10+1 ιστορικές γραμματοσειρές, καθώς και θα παρουσιασθεί μια λίστα της ελληνικής βιβλιογραφίας σχετικά με το ντιζάιν.
Ομιλητές: Δημήτρης Αρβανίτης, σχεδιαστής-μέλος της AGI, Γιάννης Κουρούδης, γραφίστας, Γιούλη Επτακοίλη, δημοσιογράφος, Θοδωρής Μαστρογιάννης, γραφίστας, Πάνος Κωνσταντόπουλος σχεδιαστής, υπεύθυνος του περιοδικού.

Παρασκευή 19 Απριλίου, ωρα 12:00
Μικρές ιστορίες για το ντιζάιν
Ο Δημήτρης Αρβανίτης παρουσιάζει και μας ξαναθυμίζει τις δουλειές αλλά και τις σκέψεις του μέσα από τα προσωπικά του βιβλία, Posters, Μικρές ιστορίες για το ντιζάιν, Social design, αφίσες για την κοινωνία. Οι Designers United με αφορμή την έκθεση τους, τον Μάιο του 2011, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με θέμα της θεωρία της Gestalt, παρουσιάζουν τη δίγλωσση αυτοέκδοση 380 σελίδων, αποτελούμενη από 6 βιβλία με διαφορετικές θεματικές: πολιτισμό, λογότυπους και φόρμες, εικονογραφήσεις, τυπογραφία και τη δουλειά τους για το Volvo Ocean Race. Ο Φώτης Πεχλιβανίδης παρουσιάζει τα βιβλία της Athens Voice η Τέχνη στην πρώτη σελίδα.

Τρίτη 23 Απριλίου, ώρα 12:00
Τέρατα, ινφογραφίστες και τυπογραφικά στοιχεία!
Με αφορμή την πετυχημένη έκθεση των τεράτων της Beetroot, τα μυθικά τέρατά της έρχονται και πάλι στη Αθήνα, αυτή την φορά μέσα στο βιβλιοπωλείο… Μαζί τους θα μιλήσουν ο Πάνος Κωνσταντόπουλος από την εφημερίδα Καθημερινή και η Ζωή Κατσιγιάννη από τον Eλεύθερο Τύπο σχετικά με την εξέλιξη των infographics στον ελληνικό Τύπο και τις φετινές ευρωπαϊκές διακρίσεις από τα European Newspaper Awards.
Ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, σχεδιαστής τυπογραφικών στοιχείων, μιλάει για την εξέλιξη των γραμματοσειρών και τη μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή.
Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και συντονιστής των ομιλιών είναι ο πρόεδρος Τζανέτος Πετροπουλέας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!