Δεκάδες παιδιά στο δρόμο απο τον «ευαίσθητο» δήμαρχο Αθηναίων.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της στήριξής του από τον Αντώνη Σαμαρά για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο δήμαρχος Αθηναίων πετάει στο δρόμο εκατοντάδες παιδιά που φιλοξενούνταν στους 8 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που βάζουν λουκέτο. Και ενώ μπροστά στις κάμερες κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του περίσσεψαν τα λόγια για την κοινωνική πολιτική του Δήμου, γίνεται σαφές πως οι χαμένες θέσεις δεν θα αναπληρωθούν την ώρα που ήδη μέχρι πέρυσι απορρίπτονταν χιλιάδες αιτήσεις γονέων για την ένταξη των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η επίσημη ανακοίνωση μιλά για «συγχώνευση» 8 παιδικών σταθμών με άλλους χωρίς, όμως, να γίνεται λόγος για τη δυνατότητα αναπλήρωσης των χαμένων θέσεων και για το αν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα παιδιά  από τις εγκαταστάσεις των σταθμών που απομένουν. Ο δήμαρχος επικαλείται σειρά προβλημάτων που έχουν ανακύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι παιδικοί σταθμοί, ωστόσο, ακόμα και έτσι είναι προφανές πως θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη μέριμνα για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Κάθε χρόνο απορρίπτονται περίπου 2.000 αιτήσεις γονέων και η κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους προς τους δημοτικούς σταθμούς. Μετά το κλείσιμο των 8 εξ αυτών, μόνη λύση παραμένει ο ιδιωτικός κλάδος για όσους φυσικά μπορούν να ανταπεξέλθουν…
Οι παιδικοί σταθμοί που δεν θα λειτουργήσουν από την επόμενη χρονιά είναι ο 11ος και 12ος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα, ο 6ος κι ο 7ος στο 5ο Διαμέρισμα, ο 4ος στο 6ο Διαμέρισμα και ο 16ος στο 7ο Διαμέρισμα.

Αβεβαιότητα και για τους συμβασιούχους
«Παράπλευρη απώλεια» της πολιτικής Κακλαμάνη αποτελεί το προσωπικό των παιδικών σταθμών που κλείνουν καθώς ειδικά οι συμβασιούχοι παραμένουν σε καθεστώς πλήρους επισφάλειας με ορατό πλέον το ενδεχόμενο απόλυσης, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση του Δήμου για την μονιμοποίησή τους παρά το γεγονός ότι όχι μόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά ούτε καν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου.
Μ.Δ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!