Αρχική πολιτισμός Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων

Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων

Κυκλοφόρησε ο νέος τίτλος των εκδόσεων Α/συνεχεια
Επιμέλεια – επιλογή: Δημήτρης Προύσαλης

Οι εκδόσεις Α/συνεχεια με το νέο τους τίτλο Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων, εγκαινιάζουν τη νέα τους σειρά «παραμύθια των αγωνιζόμενων λαών», που επιμελείται και παρουσιάζει ο ερευνητής και αφηγητής «παραμυθάς» Δημήτρης Β. Προύσαλης.
Τα λαϊκά παραμύθια είναι κοινή ανάσα και πατρίδα των λαών του κόσμου που δεν γνωρίζουν σύνορα, μήτε βολεύονται μέσα στα όριά τους. Αποτελούν ένα σταυροδρόμι συνάντησης αλλά ταυτόχρονα κι ένα χαρμάνι αλληλεπίδρασης και ταυτότητας. Στην παρούσα συλλογή απαγκιάζουν 44 ιστορίες από την προφορική λαϊκή λογοτεχνία των Παλαιστινίων που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνουν μια ανάσα λευτεριάς, συνέχειας αλλά και πνοής από το χτες που μπολιάζει λοξοκοιτάζοντας με ελπίδα το αύριο.
Ποια αλήθεια ξεστομίζει ένα πράσινο πουλί; Ποιες είναι οι τρεις συμβουλές που σε βοηθούνε να πορεύεσαι στη ζωή; Η δικαιοσύνη των δικαστών άραγε πάντα καθρεφτίζεται στο δίκιο; Πώς μοιράζουν δυο αδέρφια το μερτικό απ’ τη σοδειά τους; Υπάρχει άνθρωπος που να μη φοβάται τα δαιμονικά Γκουλ; Τι όνειρο ακολούθησε ένας γεωργός και πού τον οδήγησε; Ποια είναι η ιστορία του πατέρα με τους επτά γιους; Τι παράπονα μπορεί να έχει μια καμήλα; Ποιος είναι ο δυνατότερος στη ζωή; Τι μήνυμα μπορεί να κρύβει μια μαύρη κατσίκα; Υπάρχει σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση ή όχι; Πόσο μπορεί να αξίζουν οι φίλοι και πόσο ο παράς; Ποιες περιπέτειες «έζησε» ο άτυχος μικρός καμπούρης; Πόσα ψέματα μπορεί να κρύβει μια ιστορία; Ποια είναι η Ατάμπα κι ο Ζαρίφ Ετούλ;

Για πληροφορίες, παραγγελίες:
Τηλ.: 210-3845870, φαξ. 210-3473561,
email: info@asynechia.gr /
 https://asynechia.gr

Σχόλια

Exit mobile version