Στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους

Με την ανακοίνωση της επίσκεψης του Παπανδρέου στην πόλη της Λαμίας ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, η Επιτροπή Λαμίας ενάντια στα Μέτρα και φοιτητές της πόλης αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά έξω από κτίριο της Περιφέρειας στο κέντρο της πόλης, όπου θα διεξαγόταν συνάντηση με τοπικούς φορείς. Στην προσπάθεια να ανοίξουν πανό βρέθηκαν αντιμέτωποι με επιθέσεις, λεκτικές και σωματικές, από μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τοπικά στελέχη έπαιζαν συντονιστικό ρόλο στην προσπάθεια να σκιστούν τα πανό, να σταματήσει η ντουντούκα να φωνάζει συνθήματα, με στόχο να τρομοκρατηθεί ο διαμαρτυρόμενος κόσμος και να απομακρυνθεί από το σημείο. Όλα με την ανοχή της αστυνομίας. Στην επίκληση του δικαιώματος της διαμαρτυρίας και ότι δεν είναι κομματική συγκέντρωση, εξαπολύθηκαν βρισιές, σπρωξιές και φράσεις του τύπου « Εδώ κουμάντο κάνει το ΠΑΣΟΚ» και «Είστε επικίνδυνοι». Χαρακτηριστικό είναι βέβαια ότι η συμμετοχή της απλής βάσης του ΠΑΣΟΚ στην υποδοχή του Πρωθυπουργού, και πολύ περισσότερο στους τραμπουκισμούς ήταν πολύ μικρή έως ανύπαρκτη, παρόλα τα καλέσματα μέσω των ΜΜΕ από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι με επιμονή και παλμό έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πάνω από 2 ώρες, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την υποδούλωση σε ΔΝΤ-τραπεζίτες-Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας κατήγγειλε τους τραμπουκισμούς και κατηγόρησε για υποκρισία την κυβέρνηση, τόσο για το γεγονός ότι επέλεξε να μιλήσει για ανάπτυξη σε ένα νομό που έχει πληγεί δραματικά, από τις πολιτικές τού δικομματισμού, και η οποία είναι ανέφικτη κάτω από αυτά τα οικονομικά μέτρα, όσο και για τη ρήση του πρωθυπουργού ότι κατανοεί τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες, αλλά με κανόνα να μην υπάρχει βία, την ίδια στιγμή που τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωτοστατούν σε επιθέσεις κατά ειρηνικών διαδηλωτών.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Λαμίας ενάντια στα μέτρα αναφέρει ότι η προσπάθεια φίμωσης και ποινικοποίησης των αντιδράσεων και αντιστάσεων στην οικονομική κατοχή ΔΝΤ-Κομισιόν-τραπεζιτών και στα μέτρα που αυτή επιβάλλει δεν θα περάσει. Κάλεσε όλους τους Λαμιώτες να διεκδικήσουν από κοινού τα δικαιώματα τους σε εργασία, αξιοπρεπή διαβίωση, υγεία, παιδεία, κοινωνικές και δημοκρατικές ελευθερίες και να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 20 Μαΐου.                              

Σ.Κ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!