Πληθαίνουν οι πιέσεις ενόψει της ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό. Αθήνα, Πειραιάς, Καβάλα. Η διαμαρτυρία και η πίεση στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουν «όχι» στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όσο πλησιάζει η ημέρα ψήφισής του, επεκτείνεται και εντείνεται.

Μετά την επιτυχημένη διαμαρτυρία στα γραφεία του Πρωτόπαππα (πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ), του Χυτήρη, του Σκανδαλίδη, του Παπουτσή, του Παπαϊωάννου και της Παπανδρέου, σειρά είχαν οι συνάδελφοί τους στη Νίκαια και την Καβάλα, την εβδομάδα που μας πέρασε και έπεται συνέχεια.

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου δεκάδες πολίτες της Καβάλας επισκέφθηκαν τα γραφεία των βουλευτών της περιοχής Σ. Εμινίδη, Μ. Τιμοσίδη, και Δ. Παπουτσή. Οι εργαζόμενοι, που βρήκαν σαστισμένους υπαλλήλους, κάλεσαν τα μέλη του Κοινοβουλίου της περιοχής τους, να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.  «Σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του ΔΝΤ. Άλλωστε τον Οκτώβρη του 2009 ψηφίσαμε για Βουλή και όχι για Συμβουλευτική», είναι η πάγια απαίτηση των πολιτών.  Την ίδια ημέρα κάτοικοι της Αθήνας και του Πειραιά έδιναν ραντεβού στο Οφθαλμιατρείο, την Πανεπιστημίου, τη Σίνα και την πλατεία Δαβάκη για να εντείνουν την πίεση προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όσοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, γνωρίζουν ότι η πράξη τους έχει ιδιαίτερη σημασία και φέρνει σε δύσκολη θέση τους «εκπροσώπους» τους στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
«Θα το θυμόμαστε»
Είναι σημαντικό να τονιστεί «ότι πέρα από την απειλή της διαγραφής από τον κ. Παπανδρέου –που υλοποιεί το τελείως ανάποδο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά εξήγγειλε– υπάρχει και η απειλή της διαγραφής από τον ελληνικό λαό», κάτι που σταθερά παίρνει σάρκα και οστά. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου προς τους κυβερνητικούς βουλευτές καθημερινά πολλαπλασιάζονται, ενώ πληθαίνουν και τα κρούσματα «γιουχαΐσματος» κυβερνητικών στελεχών σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι κ. βουλευτές ότι ο ελληνικός λαός θα θυμάται τις πράξεις ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, θα θυμάται, όμως, και τις πράξεις που τον στέλνουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα.

 

Επισκεφτείτε το μπλογκ «ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ» https://remember6may.blogspot.com/ που συντονίζει τις κινήσεις διαμαρτυρίας προς τα κυβερνητικά στελέχη και προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!