Ανακοίνωση 20 οργανώσεων της Ιταλίας – Μεγάλες κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην Γερμανία

Ανακοίνωση 20 οργανώσεων της Ιταλίας: Το κάστρο της Ευρώπης τρέμει

Το κάστρο της Ευρώπης τρέμει! Στους υψηλούς ορόφους της πολιτικής και της μπίζνας, στα άνετα σαλόνια, υπάρχουν κάποιοι που αρχίζουν να φοβούνται, επιστρέφει ο αντίλαλος του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» που ήδη την περασμένη χρονιά αντηχούσε από τον ένα ουρανοξύστη στον άλλο της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτή τη φορά ο φόβος τους είναι οι δρόμοι και οι πλατείες μας, γεμάτες από το κουράγιο και την αποφασιστικότητα του ελληνικού κινήματος, από τη δύναμη των δικαιωμάτων του και την πίστη του να πληρώσει την κρίση όποιος την προκάλεσε, εκείνες οι καταραμένες ελίτ που εδώ στην Ευρώπη έχουν κατασκευάσει ένα πάνοπλο κάστρο για να κυβερνούν την κρίση τους, την κρίση των αγορών τους και να γεμίζουν τις τσέπες τους πάνω στο πετσί μας.

Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε αλληλεγγύη στο ανταγωνιστικό ελληνικό κίνημα που πάνω από ένα χρόνο μάχεται κόντρα στην καπιταλιστική κρίση, χαιρετίζουμε την ικανότητα να μαζικοποιεί την κοινωνική αντίσταση από τα κάτω και να γενικεύει μία σύγκρουση που ούτε η πιο θηριώδης καταπίεση κατορθώνει να ελέγξει. Είμαστε αλληλέγγυοι στις απεργίες, στις πορείες και στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αυτές τις μέρες αναδύονται στους μητροπολιτικούς χώρους με μεγάλη ένταση, με δύναμη. Μια λέξη απλή, μα ισχυρή: Το «όχι» των αγωνιστικών κινημάτων, της άρνησης και της κοινωνικής αντίστασης.

Στην ελληνική κρίση αρχίζει να ανυψώνεται ένας άλλος κόσμος, αντίθετος και ενάντιος στα σχέδια αναδιάρθρωσης με «δάκρυα και αίμα», που τράπεζες και διεθνή ινστιτούτα θα ήθελαν να επιβάλουν, και εμείς είμαστε εκεί στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος που έρχεται.

Στο πλευρό σας! Αλληλεγγύη στο ελληνικό κίνημα!

1. Οργάνωση Crash! -Μπολόνια

2. Αυτόνομη Πανεπιστημιακή συλλογικότητα-Μπολόνια

3. Αυτόνομη φοιτητική συλλογικότητα -Μπολόνια

4. Οργάνωση Dans la rue infoshop -Μπολόνια

5. Ανταγωνιστικό network -Τορίνο

6. Ανταγωνιστικός χώρος Πρώην φυλακισμένων -Παλέρμο

7. Αυτόνομη Πανεπιστημιακή συλλογικότητα-Παλέρμο

8. Αυτόνομη φοιτητική συλλογικότητα «Εκτός ελέγχου» -Παλέρμο

9. Οργάνωση Csoa-Παλέρμο

10. Κατειλημμένος ανταγωνιστικός χώρος Γκουέρνικα -Μόντενα

11. Αυτόνομη συλλογικότητα -Μόντενα

12. Ανώμαλο κύμα -Μόντενα

13. Αυτόνομη φοιτητική συλλογικότητα -Μόντενα

14. Αυτόνομη Ζώνη-Πίζα

15. Αυτόνομοι επισφαλείς -Πίζα

16. Σχέδιο «Παίρνω σπίτι»-Ρώμη

17. Ανταγωνιστικός χώρος newroz -Ρώμη

18. Aυτόνομη πανεπιστημιακή συλλογικότητα-Ρώμη

19. Αυτόνομη φοιτητική συλλογικότητα-Πίζα

20. Τοπική επιτροπή Ανατολικής –Πίζα

Και οι Γερμανοί «είναι όλοι Έλληνες»

Η «άλλη Γερμανία», αυτή της αλληλεγγύης και της πάλης κατά του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, έχει και φωνή και δράση. Έφτασαν στα χέρια μας δυο προκηρύξεις που το αποδεικνύουν εύγλωττα. Η πρώτη, που υπογράφεται από τις «Κολεκτίβες Κριτικής», φοιτητική ομάδα που δρα στα γερμανικά πανεπιστήμια, καλεί σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους Έλληνες εργαζόμενους, την Τετάρτη, 19 του μηνός, στη Φρανκφούρτη. «Αλληλεγγύη με την κοινωνική αντίσταση στην Ελλάδα. Να δείξουμε ότι δεν υπάρχει μόνο ελληνική κρίση, ότι η κρίση είναι παγκόσμια, να αποτρέψουμε την εθνικιστική υστερία που δημιούργησαν η Bild αλλά και η γερμανική πολιτική», αναφέρει η προκήρυξη.

Ακόμη πιο σημαντική είναι, όμως, η δεύτερη προκήρυξη. «Είμαστε όλοι Έλληνες», είναι ο τίτλος της, και υπογράφεται από το συνδικάτο Verdi, την παγγερμανική ένωση δημοσίων υπαλλήλων (αντίστοιχη της ΑΔΕΔΥ), που καλεί σε διαδήλωση αλληλεγγύης στη Στουτγάρδη, στις 12 Ιουνίου. «Δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος ζούμε: τα συνδικάτα πρέπει να δρουν αλληλέγγυα ενάντια στην κλοπή των μισθών και την αποδόμηση των κοινωνικών παροχών», αναφέρει η προκήρυξη της Verdi και με σαρκασμό σημειώνει: «Επιτέλους, βρήκαμε τους ένοχους για όλη την μιζέρια: είναι οι “άφραγκοι Έλληνες” οι οποίοι έζησαν πολύ πάνω από τις δυνατότητές τους, όπως αρέσκεται να το παρουσιάζει η Bild και τα άλλα ΜΜΕ. Και για αυτό πρέπει να πληρώσουμε τώρα “εμείς οι Γερμανοί από τα χρήματα μας”; Κανείς πλέον δεν μιλάει για την χρηματοπιστωτική φούσκα, για ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο ξέφυγε τελείως και έφερε ολόκληρο τον κόσμο στο χείλος του γκρεμού. Κάνεις πλέον δεν μιλάει για την απληστία, για τα κέρδη εκατομμυρίων. Τέλος πια με αυτήν την ανοησία!»

«…Εάν κάποιος δεν έκανε το καθήκον του αυτή είναι η γερμανική κυβέρνηση και μαζί της η διεθνής κοινότητα. Δεν έκαναν τίποτα για να αντιμετωπίσουν το επικίνδυνο αμόκ των χρηματοπιστωτικών αγορών. Οι τράπεζες έκαναν πάλι τεράστια κέρδη με τα πακέτα διάσωσης. Σε αυτούς πρέπει να σφίξουν τη ζώνη και όχι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους κοινωνικά ασθενέστερους στην Ελλάδα».

«Αλληλεγγύη στους Έλληνες συναδέλφους. Όχι στην πλάτη τους, όχι στην πλάτη μας».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!