Τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, κατέλαβαν επί τρεις ημέρες οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής, διαμαρτυρόμενοι για την αθέτηση των υποσχέσεων που πήραν τόσο από την προηγούμενη όσο και από την παρούσα κυβέρνηση. Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε για τους 97 απολυμένους της Κρήτης, όταν έμαθαν πως ο ΟΑΕΔ θα τους παρακρατά ποσά που θεωρεί ότι έλαβαν καταχρηστικά τα έτη 2008 και 2009.

Όπως δηλώνει στον Δρόμο, ο Μανώλης Μελισσουργάκης, ένας εκ των απολυμένων συμβασιούχων, τα χρήματα αυτά τα πήραν απολύτως νόμιμα ως εποχικοί εργαζόμενοι, καθώς κάθε χρόνο τούς χειμερινούς μήνες απολύονταν και εντάσσονταν στο ταμείο ανεργίας. «Σήμερα μας ζητάνε να δώσουμε πίσω λεφτά. Ζητάνε 5 και 6 χιλιάδες ευρώ από οικογένειες με πέντε παιδιά. Θα μας έχουν εδώ κάθε μέρα μέχρι να δικαιωθούμε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση για το θέμα στον περιφερειάρχη Κρήτης έκανε από την πρώτη μέρα της κινητοποίησης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ενώ έγινε και επικοινωνία με στελέχη της κυβέρνησης για το θέμα, χωρίς, ωστόσο, να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Το βράδυ της Τρίτης απειλήθηκε ένταση στην περιφέρεια, καθώς κατέφθασε μεγάλη αστυνομική δύναμη, η οποία απώθησε τους απολυμένους της Ολυμπιακής στον εξωτερικό χώρο και στον περίβολο του κτιρίου.

Ωστόσο, οι πρώην συμβασιούχοι της Ολυμπιακής δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους και αν δεν ακυρωθεί η απόφαση που έχει ληφθεί για παρακράτηση χρημάτων από τα επιδόματα ανεργίας που σήμερα λαμβάνουν.

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!