Στην τελική ευθεία λίγο πριν την ψηφοφορία για το ασφαλιστικό, εντάθηκαν την εβδομάδα που πέρασε οι πιέσεις εργαζομένων, νεολαίων, πολιτών και επιτροπών σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.«Δεν τους αφήνουμε πουθενά σε χλωρό κλαρί» λένε οι πολίτες που κινητοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε Αθήνα, Πάτρα, Άργος, Λάρισα, Καβάλα και Καλαμάτα.

«Στην ταράτσα… ελικοδρόμιο»

Στην Αθήνα, άφησαν το μήνυμά τους στον τοίχο έξω από το κλειδωμένο γραφείο του Θ. Πάγκαλου: «Στην ταράτσα: ελικοδρόμιο», ενημερώνοντάς τον από πού θα μπορέσει να διαφύγει όταν ξεσηκωθεί ο κόσμος. Φωνάζοντας «Δεν χρωστάμε σε κανένα, φέρτε πίσω τα κλεμμένα» οι συγκεντρωμένοι καλώντας τους περαστικούς στην απεργία της Πέμπτης, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απέκ
λεισαν απαγορεύοντας την πρόσβαση έστω και «κατά μόνας» από τα πεζοδρόμια. Μετά από αρκετά λεπτά διαμαρτυριών με το σύνθημα «Χούντα – Χούντα», οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν. Συγκεντρώθηκαν όμως ξανά κάτω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, φωνάζοντας συνθήματα και γιουχάροντας αυτούς που κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ. Με τους οδηγούς να κορνάρουν επιδοκιμαστικά, η δράση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα για την επιτυχία της απεργίας.

«Φίλιππος Σαχινίδης: wanted»

Σχεδόν την ίδια ώρα, με κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι πολίτες της Πάτρας έδιναν ραντεβού στην πλατεία Όλγας με σύνθημα: «Δεν θα βουλιάξουμε σαν κοινωνία – Θα αλλάξετε σαν πολιτεία».
Με την παρέμβασή τους σε γραφεία των βουλευτών της Αχαΐας υπογράμμισαν την ατομική ευθύνη που φέρουν απέναντι στο λαό που τους ψήφισε. Στο Άργος η επιτροπή πολιτών «Κοινή Δράση» διοργάνωνε συνάντηση έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη για να του ζητήσει να συμπεριφερθεί ως βουλευτής του ελληνικού λαού και όχι του ΔΝΤ και της ΕΕ.

«Βουλευτές του λαού και όχι του ΔΝΤ»

Με το ίδιο σύνθημα οι πολίτες της Καβάλας, την επόμενη ημέρα, ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό στην είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο προειδοποίησαν τους βουλευτές της περιοχής τους για τη λαϊκή κατακραυγή που θα αντιμετωπίσουν. Την ίδια ημέρα οι πολίτες της Λάρισας, με σχετικό αφισάκι, επικήρυξαν τον βουλευτή της περιοχής τους και υφυπουργό οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη ως «λακέ των μεγαλοτραπεζιτών και δοσίλογο του ΔΝΤ».
«Θα το θυμόμαστε» είπαν την Τετάρτη και οι Πολίτες της Καλαμάτας (εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματίων, των ωρομίσθιων καθηγητών, της ανοιχτής συνέλευσης αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα και νεολαίοι) που πήγαν στο γραφείο της βουλευτή Μεσσηνίας Νάντιας Διαμαντοπούλου, όπου επέδωσαν ψήφισμα κατά του εκτρώματος που λέγεται ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Θα το θυμόμαστε»
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία συντονισμού και αντίστασης απέναντι στην επίθεση της τρόικας και της κυβέρνησης. Επισκεφτείτε την: https://remember6may.blogspot.com

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!