Την περασμένη Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες των κατοίκων του Ρουφ πως κάτι τρέχει στο χώρο του παλιού Σεράφειου Κολυμβητηρίου, όταν αντιλήφθηκαν σκαπτικά μηχανήματα και εργάτες να προχωρούν σε εκτεταμένη κοπή δέντρων. Το κολυμβητήριο τέθηκε εκτός λειτουργίας και κατεδαφίστηκε μετά το σεισμό του 1999. Η δημοτική Αρχή Κακλαμάνη είχε σχέδια τσιμεντοποίησης όλου του χώρου των τεσσάρων στρεμμάτων όπου βρισκόταν και το κολυμβητήριο με την κατασκευή δύο πολυώροφων κτιρίων πολλαπλών χρήσεων τα οποία παρουσίαζε και σε σχετική πινακίδα.
Πρόσφατα η νέα δημοτική Αρχή -μέλη της οποίας ως αντιπολίτευση είχαν ψηφίσει επί Κακλαμάνη κατά της συνολικής τσιμεντοποίησης του χώρου- είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να χτίσει μόνο το κολυμβητήριο.

Μετά την πρώτη κοπή δέντρων στις 16/3, η Ανοιχτή Πόλη άσκησε πιέσεις και έλαβε διαβεβαιώσεις περί μη κοπής δέντρων χωρίς ενημέρωση του συμβουλίου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας.
Με τη νέα εκτεταμένη κοπή και εκρίζωση δέντρων που έγινε αντιληπτή την Τετάρτη, 30/3, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ενώ ο κοινοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης ζήτησε από τον οδηγό του εκσκαφέα άδεια δασαρχείου και άδεια εκσκαφών. Δεν την έλαβε ποτέ αφού αυτός…εξαφανίστηκε.
Με πολυήμερη καθυστέρηση την Πέμπτη, 31/3, ήρθε στην Ανοιχτή Πόλη έγγραφο που αναφέρει πως στόχος είναι «να μην καταστραφούν δέντρα και θάμνοι παρά μόνο να μεταφυτευθούν». Αναφέρει, επίσης, ότι για τις ενέργειες αυτές υπάρχουν όλες οι σχετικές άδειες, τις οποίες όμως για «άγνωστο» λόγο δεν επέδειξε την προηγούμενη μέρα στον κοινοτικό σύμβουλο.

Τι τρέχει;
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 30 /3, δήλωσαν πως δεν έχει γίνει κοπή δέντρων και όταν τους επιδείχθηκαν οι σχετικές φωτογραφίες δήλωσαν άγνοια για όσα συμβαίνουν στο Σεράφειο.
Τα νόμιμα έγγραφα (αν υπάρχουν) για αυτές τις ενέργειες δεν έχουν δοθεί ακόμη και επιπλέον δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει στο Σεράφειο, καθώς ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου που εγκρίθηκε σε αίθουσα  κεντρικού ξενοδοχείου, δεν προϊδεάζει ότι θα υπάρξει κάποιο έργο στο Σεράφειο. Ποιος ο λόγος λοιπόν της κοπής δέντρων και της παρουσίας των σκαπτικών μηχανημάτων;
Η δημοτική Αρχή Καμίνη, έως τώρα, αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του κακλαμανικού «οδοστρωτήρα».

Ξένια Πηρούνια
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!