Αρχική κοινωνία Κλιμακώνονται οι δράσεις στα ΜΜΜ

Κλιμακώνονται οι δράσεις στα ΜΜΜ

Συντονισμός Επιτροπών – Πρωτοβουλιών Κατοίκων και Ανοιχτών Συνελεύσεων.

Την περασμένη Τετάρτη 23/3 υλοποιήθηκε, σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, η κοινή δράση Δεν Πληρώνω στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως είχε αποφασιστεί από την τελευταία συνάντηση συντονισμού. Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Συντονισμός Επιτροπών – Πρωτοβουλιών Κατοίκων και Ανοιχτών Συνελεύσεων τονίζεται η θερμή ανταπόκριση των επιβατών, «που επιδοκιμάζουν τις πράξεις ανυπακοής, που συμφωνούν μαζί μας είτε απλά γνέφοντας συγκαταβατικά με το κεφάλι, είτε εκφράζοντας μεγαλοφώνως την αγανάκτησή τους».
Κοινή είναι η εκτίμηση ότι το κίνημα ανυπακοής Δεν Πληρώνω όχι απλά δεν εξασθενεί (όπως θα περίμενε η κυβέρνηση) αλλά δυναμώνει, επεκτείνεται και συντονίζεται, συναντώντας τα τοπικά κινήματα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Μετά από ένα αρχικό «πάγωμα» αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου Ρέππα και την ψυχολογική τρομοκρατία που εξαπέλυσαν αρκετά ΜΜΕ, ο κόσμος αναθαρρεύει και οργίζεται ακόμη περισσότερο – ιδίως όσο συνειδητοποιεί ότι αυτή η υποτιθέμενη κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τζάμπα και τα τελευταία «ασημικά» και να εκποιήσει όχι πια αυτή ή την άλλη κατηγορία του λαού, αλλά τη χώρα ολόκληρη.
Αλλά και ο αντίπαλος δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Συκοφαντούν συστηματικά τους πολίτες που αντιστέκονται, όπως ο κ.Πρετεντέρης από τις στήλες του Βήματος. Όμως όλοι οι συκοφάντες του Δεν Πληρώνω ας αναζητήσουν τους τζαμπατζήδες στο πολιτικό και κρατικό προσωπικό που έχει… αυτοαπαλλαγεί από την καταβολή αντιτίμου σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ας τους αναζητήσουν στους υπουργούς-γκαουλάιτερ της τρόικας, που χρεώνουν στο δημόσιο ταμείο ακόμη και τον… καφέ που πίνουν με την παρέα τους στο αεροδρόμιο. Τους δε κατεδαφιστές των δημόσιων συγκοινωνιών και κάθε κοινωνικού αγαθού, ας τους αναζητήσουν στο «υπουργικό συμβούλιο», που μέχρι στιγμής έχει δώσει στους τραπεζίτες 108 δισεκατομμύρια ευρώ σε ζεστό χρήμα και εγγυήσεις – σχεδόν δηλαδή όσα και το «δάνειο» του μνημονίου που διέλυσε την Ελλάδα και τις ζωές μας!

Ν.Τ.

Οι διάφορες επιτροπές γειτονιάς και κινήσεις πολιτών σχεδιάζουν την επόμενη παναττική εξόρμηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το πρωί της Παρασκευής 1 Απρίλη, που αναμένεται να κλιμακώσει την κινητοποίηση ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης του Δεν Πληρώνω στο Σύνταγμα το μεθεπόμενο Σάββατο 9 Απρίλη.
katoikoi.blogspot.com
www.akribeia-stop.gr

Σχόλια

Exit mobile version