Το θράσος των πρωτοπόρων της κλεπτοκρατίας που καταρράκωσε τη χώρα, την κοινωνία και τα ήθη της, δεν έχει όρια. [Ο Βενιζέλος, πρώτος των πρώτων ανάμεσά τους].

Δεν μετριέται με τις μίζες που ο καθένας έχει λάβει. Μετριέται με το ότι ο Βενιζέλος είναι πανταχού παρών, σε πολλές κρίσιμες ρυθμίσεις από τις κυβερνήσεις Σημίτη μέχρι σήμερα. Από το νόμο περί Eυθύνης Υπουργών του 2003 που απάλλασσε προληπτικά το πολιτικό σύστημα από τις ποινικές ευθύνες για τις βρομοδουλειές του, μέχρι τη νομιμοποίηση του Mall και από την προληπτική απαλλαγή Λαυρεντιάδη για την Proton Bank μέχρι τη λίστα Λαγκάρντ.
Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, ο Ευ. Βενιζέλος, έχοντας στην κωλότσεπη τη στήριξη Σαμαρά (χωρίς τον Βενιζέλο ο τελευταίος πέφτει), εμφανίστηκε να κραδαίνει τις ρυθμίσεις του 2010 ως διασώστης των υποβρυχίων, του δημοσίου χρήματος, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των εργαζόμενων εκεί.
Ακόμη και η ΔΑΚΕ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εξέδωσε ανακοίνωση όπου επιτίθεται στην κυβέρνηση και στους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ «που έκριναν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος διερεύνησης του σκανδάλου των υποβρυχίων και των ΕΝΑΕ», «έκριναν ότι δεν ευθύνεται κανείς για τα υποβρύχια που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων και κόστισαν 2,5 δισ. ευρώ και για τον εκβιασμό του Ελληνικού Δημοσίου από τον επενδυτή-φάντασμα κ. Σάφα» και επιτίθενται ειδικά στους «βουλευτές και υπουργούς της Ν.Δ. που μέχρι πριν από λίγους μήνες υποστήριζαν ότι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί και αυτο-εξευτελίστηκαν και πρόσφεραν απόλυτη στήριξη στον άνθρωπο που έβαλε την ταφόπλακα στο Ναυπηγείο».
Αλλά μεγαλύτερος κόλαφος για τον Βενιζέλο και όλη την πολιτική μαφία που υπηρετεί επί δύο δεκαετίες, ήταν η κατάθεση στον ανακριτή του αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί Τσοχατζόπουλου, Α. Καντά.
Η βασική δήλωση Καντά που καίει το πολιτικό σύστημα και τον «σωτήρα» Βενιζέλο είναι: «Θεωρώ απίθανο, εφόσον πληρωνόμουν εγώ να μην πληρώνονταν οι από πάνω και οι από κάτω. Υπουργός, διευθυντής Εξοπλισμών, μέλη εξεταστικών επιτροπών και το εξοπλιστικό». Αναφέρθηκε επίσης στη μέθοδο της «μαύρης βαλίτσας» ως βασικής μεθόδου δωροδοκίας που δεν αφήνει ίχνη.
Ο Βενιζέλος, ο οποίος είχε στηρίξει και καλύψει αρχικά τον Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των Εξοπλιστικών, είχε το θράσος να αναφερθεί στην παράσταση πολιτικής αγωγής κατά Τσοχατζόπουλου όταν η ιστορία τραβούσε ανεπιστρεπτί το δρόμο της Δικαιοσύνης. Οι απαντήσεις του όπως και ο πολιτικός λόγος Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι σαν να αναφέρονται σε κάποια άλλη χώρα από αυτή όπου αναφέρεται, έδρασε και απολογήθηκε ο Α. Καντάς…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!