Του Λευτέρη Αρβανίτη. Κλήση σε απολογία, για μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του ο Π.Ψωμιάδης και οι αντιπεριφερειάρχες της παράταξής του για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, έλαβε ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Κούτρας.

Η μήνυση αφορά δήλωση του κ.Κούτρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η παράταξη του Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά!
«Είναι πρόκληση, ένα μόλις μήνα μετά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη που δικαιώνουν την τότε στάση μας, οι φίλοι του Καραμπέρη και του Λαμπάκη να μας ζητάνε και τα ρέστα!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.
Μάλιστα, όταν κατά το τελευταίο συμβούλιο ο κ.Κούτρας προσπάθησε να πάρει το λόγο, δέχτηκε την επίθεση της παράταξης Ψωμιάδη, ενώ το προεδρείο του συμβουλίου έφτασε στο σημείο να κλείσει ακόμη και τα μικρόφωνα.
Η περιφερειακή κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας Αντικαπιταλιστική Αριστερά-ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύεται με ανακοίνωσή της ότι «θα συνεχίσει τον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη διοίκηση Ψωμιάδη και για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης και τις προοδευτικές αυτοδιοικητικές κινήσεις να καταδικάσουν τη δικαστική δίωξη του εκπροσώπου της κίνησής μας.»
Ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Γιώργος Θεοδωρόπουλος, δήλωσε στο Δρόμο ότι «στο περιφερειακό συμβούλιο αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό και πολιτικό πογκρόμ, ενάντια στην Αριστερά και τον κ.Κούτρα. Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Όσα κατήγγειλε ο κ.Κούτρας για την υπόθεση των τοκογλύφων φαίνεται ότι είχαν βάση και σαν παράταξη οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στον διωκόμενο Γιάννη Κούτρα.»
Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι «η μήνυση σε βάρος του Γ.Κούτρα συμπληρώνει τον αποκλεισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα ΜΜΕ και τα γκάλοπ, σε αντίθεση με τη συνειδητή προώθηση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και τη βίαιη καταστολή που δέχθηκαν τα μπλοκ της στην τεράστια διαδήλωση της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη από τα ΜΑΤ. Η εγχώρια και η ντόπια τρόικα στοχοποιούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους αγωνιστές της διότι φοβούνται τις θέσεις και την απήχησή της.»

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!